Kisorsolták a helyi önkormányzati képviselőjelöltek sorrendjét

hvbA választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (továbbiakban Ve.) értelmében, szeptember 8-án, 16.00 óráig jelenhették be mind a polgármester-jelöltek, mind az egyéni választókerületi jelöltek, mind pedig települési nemzetiségi önkormányzati jelölteket, és egyidejűleg átadhatták  az ajánlóíveiket a Helyi Választási Irodába.

A Ve. 2. § (1) bekezdés c) pontja a választási eljárás alapelvei között nevesíti a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőséget. Ezen alapelv érvényesülését hivatott szolgálni azon rendelkezés, amely alapján, a szavazólapon a jelöltek kisorsolt sorrendben szerepelnek. A Helyi Választási Bizottság (HVB) 2014. szeptember 08-án 16.30 – kor megkezdett nyilvános ülésen sorsolta ki az egyéni választókerületi jelöltek, valamint a települési nemzetiségi önkormányzati jelöltek szavazólapon történő sorrendjét. Tekintettel arra, hogy polgármesterjelöltként egy fő adta le jelölését, így a szavazólapon történő megjelenését a HVB határozat formájában állapította meg.

Sárospatakon négy jelölő szervezet kompenzációs listájának nyilvántartásba vételére került sor.

Mind a nyolc választókerületben megtalálható a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Fidesz Magyar Polgári Párt és Kereszténydemokrata Néppárt, a Magyar Szocialista Párt és Demokratikus Koalíció valamint a Sárospataki Lokálpatrióták Egyesületének jelöltjein. Független egyéni választókerületi jelöltként 7 jelölt nyilvántartásba vételére került sor.

A települési nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán német, roma és ruszin nemzetiségi önkormányzati jelöltek nyilvántartásba vétele történt meg.

Sárospatak Városban a B-A-Z. Megyei Német Önkormányzatok Szövetségének Egyesülete, a „LUNGO DROM” Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség, a Magyarországi Ruszinok /Rutének/ Országos Szövetsége, és a „RUKISÖSZ” a Ruszin Kisebbségi Összefogás Közhasznú Egyesület állított jelölteket.

Sárospatakon a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán a nyolc egyéni választókerületben összesen 39 egyéni választókerületi jelöltet és 1 polgármester jelölt indul, a települési nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán pedig 16 jelölt indul.

További fotók >>>

Feltöltő

Fel