Megkezdődött a térfigyelő kamerák kiépítése

kamerarendszerA június havi képviselő-testületi ülés egyik kiemelt napirendi pontja a térfigyelő kamerarendszer kiépítésével volt kapcsolatos. Ennek megvalósítására az Önkormányzat egy pályázatot nyújtott be korábban, mely sajnos nem nyert, de a képviselő-testület a 2014. évi költségvetésben 6.743.000 Ft összeget biztosított a város területén létesítendő térfigyelő-kamerarendszer kiépítésére.

Az ülésen a testület megszavazta a rendszer kiépítését, melynek köszönhetően hét kamera kerül kihelyezésre; a Makovecz térre, a Rendelőintézet hátsó bejáratához (Comenius utca-Ady téri park), a Rákóczi út – Eötvös u. kereszteződésbe, a Patika köz – Kossuth u. kereszteződésbe, a Rákóczi utcai buszmegállókhoz (Hild tér), a Rákóczi út – Lorántffy u. kereszteződésbe illetve a Vízikapuhoz.

A kiépítés a héten megkezdődött, jelenleg a kameratartó állványokat és az antennatartókat szerelik, valamint a vezetékelési munkákat végzik. Az elkövetkező két hétben bevezetik az áramot, majd felkerülnek a kamerák is. A rendszer várhatóan a hónap vége felé elkészül.

 

Feltöltő

Fel