Augusztus havi képviselő-testületi ülés

Megtartotta soron következő ülését Sárospatak Város képviselő-testülete. Közel húsz napirendi pontot tárgyaltak az augusztusi gyűlésen, melyek között beszámolókat is meghallgattak, mint például a közterületi fák állapotfelmérésének jelenlegi helyzetéről. Tájékoztató hangzott el az állattartás helyi szabályozásáról és a 2014. évi költségvetés I. félévi végrehajtásáról is. A Carolina Óvoda és Bölcsőde kérelmet nyújtott be a maximális csoportlétszám túllépésének engedélyezésére, melyet az Önkormányzat támogatott, emellett az STC Labdarúgó szakosztályának támogatói kérelmét is megszavazták a képviselők – tudtuk meg Sikora Attila, alpolgármestertől..
„Két hónapos szünet után augusztus 29-én tartottuk meg rendes, hó végi képviselő-testületi ülésünket, melyen közel 20 napirendi pontot tárgyaltunk.

Több napirend is foglalkozott a 2014. évi költségvetési előirányzatok módosításával illetve végrehajtásával. Mindkét esetben megállapíthattuk, hogy Önkormányzatunk pénzügyei rendeződtek, köszönhetően a kormány év eleji konszolidációs programjának. Nincs már adósságunk, így elérkezhettünk oda, hogy a pénzünket tovább beruházásokra, fejlesztésekre tudjuk fordítani.

Beszámolót hallgattunk meg a Kommunális Szervezet igazgatójától, hiszen egy korábbi testületi ülésen felmerült a városban lévő fák, cserjék állapotának felülvizsgálata. Megbíztuk a Szervezetet, hogy végezzék el ezt a munkát, melynek végrehajtására bő féléves határidőt szabtunk meg, valamint a már elvégzett felmérésekről havonta beszámolót kérünk a dolgozóktól. Komoly feladat lesz, hiszen több mint kétezer fát kell megvizsgálniuk. Ahol problémát észlelnek, ott azonnal el is fogják hárítani azt, vagy megoldják.

Kérelem érkezett be a Carolina Óvoda és Bölcsödétől, amelyben a csoportlétszám túllépésének engedélyezését igényelték. A szeptemberi kezdéskor nem mindig töltődik fel a csoport, vannak olyan gyerekek, akik 1-2 hónap után érkeznek csak meg. Előreláthatóan szüksége lesz a csoportlétszám növelésére az óvodának, melyet Önkormányzatunk engedélyezett.

Közel vagyunk már ahhoz, hogy elkészüljön a város új településrendezési terve. Erről főépítész úr számolt be, valamint elmondta, jelenleg hol tart a folyamat. Több egyeztetésen is túl vagyunk már, nagyon sok véleményező szervezet elküldte be a maga álláspontját, ezeket is meghallgattuk. A szeptember végi testületi ülésre várhatóan már kész formáját is megtekinthetjük az új településrendezési tervnek.

Hamarosan közeledik az Önkormányzati Választás, így a testületünknek döntenie kellett a Helyi Választási Bizottság megválasztásáról is.

Az Egri Főegyházmegyétől érkezett egy kérelem, amelyben a Szent Erzsébet utcán lévő, volt Carolina Óvoda épületét szeretnék bérbe venni, hiszen október 15-től ideiglenesen, az építkezések idejére bezár a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola. Megoldást kellett találnunk arra, hogy valahol eltudjuk helyezni erre az időszakra is a gyerekeket. A Főegyházmegye kéréséhez hozzájárultunk, hiszen nekünk is az az érdekünk, hogy segítsük az oktatás zökkenőmentes átállását. Nyilván renoválásokat kell végezni az épületben, de ezt a Főegyházmegye és az iskola vezetősége vállalta.

Sárospataki Torna Club Labdarúgó szakosztálya is benyújtott egy kérelmet, melyben a megyei első osztályba feljutott labdarúgó csapat utazási költségeinek a megnövekedése miatt kértek egy kis plusz támogatást. Önkormányzatunk ezt is támogatta.” – nyilatkozta Sikora Attila.

Feltöltő

Fel