Az Egészségügyi és Szociális Bizottság augusztusi ülése

Sárospatak Város Önkormányzata Egészségügyi és Szociális Bizottsága soron következő ülésén nyílt napirendi pontok között öt témakört tárgyalt és fogalmazta meg javaslatait azokkal kapcsolatban a képviselő-testület felé. Kiemelt téma volt például az első lakáshoz jutók támogatása. Ez esetben ugyanis a megnövekedett igény miatt további forrás előteremtését javasolja majd a bizottság a képviselő testületnek – tudtuk meg Oláh Józseftől…
Sárospatak Város Önkormányzata Egészségügyi és Szociális Bizottsága legutóbbi ülésén kiemelt téma volt az első lakáshoz jutók támogatásáról szóló napirend. Ezen az éven az önkormányzat több mint 6 millió forint értékben támogatta már a fiatal házaspárokat abban, hogy saját otthont teremthessenek itt Sárospatakon. A szakbizottság elnöke szerint ez jól mutatja, hogy egyre több fiatal szeretne hosszabb távon itt maradni. Ezt pedig lehetőségeihez mérten az önkormányzatnak támogatnia kell.

„Első napirendi pontban tárgyaltuk a 2014. évi költségvetési előirányzatok módosítását. Ugye olyan pályázatok jöttek be Sárospatak Város Önkormányzatához, amelyeket fejlesztésekre illetve működésre lehet fordítani. Át kellett gondolni a költségvetést. Ami szociális téren érinti bizottságunkat, az leginkább az első lakáshoz jutók támogatása. Idén a nagy érdeklődésre való tekintettel már júniusban kiosztottuk az eljáráshoz felhasználható költségvetési keretet. Ezt év elején 6 millió forintban állapította meg a képviselő-testület. Ezt egészítettük ki még mi jelen pillanatban 3 millió forinttal, amit már ugye egy pályázaton el is tudtunk bírálni, de marad még kettő-kettő. Bízunk benne hogy elég lesz az év végéig ez az összeg.” – mondta Oláh József.

Azok a családok, akik élni szeretnének ezzel a lehetőséggel, azok a műszaki osztályon részletesen is tájékozódhatnak arról, hogy milyen feltételek mellett igényelhetik, illetve pályázhatnak minderre.

Mindezek mellett a jelenlévők tájékoztatót hallgathattak meg a 2014. évi költségvetés I. félévi végrehajtásáról is-amelyet elsősorban a bizottságot érintő szakterület tekintetében vizsgáltak meg

„Következő napirendben tájékoztatót hallhattunk a 2014. évi költségvetés első félévi végrehajtásáról. Köszönhető a start munkaprogram aktivitásának és a legnagyobb számban foglalkoztatásban résztvevő pályázatoknak nagyon sok embert tudunk foglalkoztatni akik munkanélküli segélyen vagy éppen állástámogatásban részesülnek. Nagyon jó színvonalon dolgoznak és büszkék lehetünk rájuk.”

A bizottság elnöke elmondta azt is, hogy ismét lehet pályázni a Lavotta u. 59. szám alatt található önkormányzati bérlakásra. Az ehhez szükséges feltételekről és a pályázat benyújtásához szükséges tudnivalókról az önkormányzatnál érdeklődhetnek az érintettek.

Feltöltő

Fel