A 18. Cell – Cupán a Sárospataki Torna Club csapatai

A 18. Cell – Cupán a Sárospataki Torna Club két csapattal MU14 és MU18 fiú korosztályban vett részt. Mindkét csapatunk 14 fő játékossal lett nevezve a tornára. A sportolókat 5 fős edzői team segítette a 6 nap folyamán. Az előzetes sorsolás után kiderült, hogy az MU14 korosztályú csapatunk két magyar, egy német és egy orosz csapattal került egy csoportba – nyilatkozta Papp Józsefszakosztályvezető…
A csoportmérkőzések alatt három vereséget és egy győzelemmel felérő döntetlent könyvelhettünk el. Ennek a mérkőzésnek sajnos a játékvezetői tevékenysége nem érte el a torna színvonalát, szinte a vicc kategóriát súrolta. Itt eldőlt hogy, a 26-30.-helyért tudunk tovább küzdeni két német csapat társaságában. A HSG Dietmannsried csapatától óriási küzdelemben 22:20 arányú vereséget szenvedtünk. A másik csoportmeccsen viszont megmutatták a fiúk, hogy nem szabad kishitűnek lenni és az LHC Cottbus csapatátmagabiztosan győzték le 24:20 arányban. Ezzel az is eldőlt, hogy a 26. helyért a belga Estudiantes csapatával játszunk. Itt sajnos a torna legsimább vereségét szenvedtük el, így a 27. helyen zártuk a tornát.

Az MU18 korosztályú csapatunk bivaly erős csoportba került az MKB-MVM Veszprém, az LHC Cottbus, sz SSV Bozen és a Dvorec Moscow társaságában. A Veszprém és a Cottbus csapata kiemelkedett a mezőnyből, tőlük sima vereséget szenvedtünk. A Bozen csapatát legyőztük, míg a moszkvai csapat a játékvezetők hathatós segítségével tudott csak felénk kerekedni. A keresztjáték után ahol a belga HV Uilenspiegel Wilrijk csapatát győztük le magabiztosan 29:18-ra, a SZESE Győr várt volna ránk, de ismeretlen okok miatt visszaléptek, így csapatunk a 13.helyen zárta a torna küzdelmeit.

Összességében nézve a hat nap elérte a célját, csapataink még inkább összekovácsolódtak mérkőzésről mérkőzésre javult a teljesítményük és a korosztályos nemzetközi mezőnyben is megállták a helyüket. A mérkőzések helyszínei minden igényt kielégítettek, a fiúk büszkék voltak arra, hogy olyan helyszíneken is játszhattak ahol a legnagyobb világsztárok is.

 

 

Feltöltő

Fel