Sárospataki Vándorkupa 2014

Ebben az évben 8. alkalommal talált gazdára a Sárospataki Vándorkupa a Zempléni Koronglőtéren. A verseny 100 korongos korongvadász rendszerben 3 pályán került megrendezésre. 38 versenyző, három kategóriában,- senior, veterán és vadász – mérette össze lövész tudását – nyilatkozta Olasz Gergely szervező…
Az előző versenyhez képest lényegi változás, hogy most nem négy, hanem csak három pályán zajlott a verseny, ez kicsit nehezítés volt a versenyzőknek, hisz így egy álláson több korongra kellett lőniük, és tovább is koncentráltak. Minden versenyre teljesen új pályá(kat)t építünk, kétszer ugyanaz a korong nem szokott szerepelni, valamint már 2-3 héttel a verseny előtt tervezem, hogy egy-egy korong milyen legyen, merre repüljön, milyen szögben.” – tudtuk meg a verseny szervezőjétől, Olasz Gergelytől.

A verseny rendben, baleset vagy egyéb bármilyen jellegű probléma nélkül lezajlott. Minden versenyző elégedett volt a pályákkal és a szervezéssel. A díjak átadásábanSikora Attila alpolgármester segédkezett, aki állandó vendége a versenynek, hiszen egy pataki pincészet mellett, a Sárospataki Önkormányzat a főtámogatója ennek az évről évre egyre látogatottabb versenynek.

Nyolc éve azzal a céllal hoztuk létre és rendeztük meg ezt a versenyt, hogy a mi régiónkat is minél jobban megismerjék a koronglövők. Annak idején azt terveztük, hogy aki háromszor megnyeri a versenyt, az megkapja a vándorkupát. Ez azóta már a második kupa, de az elsőt is úgy adtuk oda, hogy csak kétszer sikerült megnyernie a versenyt az illetőnek, mert minden évben más nyeri. Hiába, ilyen a szerencse…”


Eredmények:
Senior:

I. Tóth Ferenc – 86 találat
II. Lekeň Miroslav – 85 találat
III. Kardos Zsolt – 81 találat

Veterán: 
I. Szabó Károly – 83 találat
II. Oláh Lajos – 79 találat
III. Szabó János – 77 találat

Vadász:
I. Szegedi Krisztián – 81 találat
II. Rimaszécsi László – 81 találat
III. Ifj. Kertész László – 69 találat

Minden résztvevőnek gratulálunk az eredményekhez!

Feltöltő

Fel