Képtári napkozi

DSC_2910

A kulturális fogyasztási szokásokat a fentieken kívül nagymértékben befolyásolja az iskolai végzettség. A 7 éves és annál idősebb népesség iskolai végzettség szerinti mutatói két kategóriában érdemelnek kiemelést. A 8 osztályt befejezettek száma 2973 fő, egyetemi és főiskolai diplomával 2029 fő rendelkezik a városban. Középfokú végzettsége 3178 főnek van, míg érettségi nélküli szakmai bizonyítvánnyal 2566 fő rendelkezik.

A Kultúra Magyar Városában elgondolkodtató tény, hogy 179 fő az első osztályt sem végezte el, 1335 fő pedig 1-7 osztály között fejezte be tanulmányait. (4-es számú melléklet)

A város infrastruktúráját a kiépítettség jellemzi. A víz, szennyvíz, gáz-, telefonhálózat elérhetősége biztosított. A lakások többsége közművesített, azok kétharmada összkomfortos.

A város intézményhálózata széleskörű, noha a 2013-as év fenntartói változásokat hozott. Az oktatási intézmények közül csak a Carolina Óvoda és Bölcsőde működik Sárospatak város fenntartásában. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Farkas Ferenc Művészeti Iskola és az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Sárospataki Tankerületéhez tartozik.

 

Az Örömhírvétel Görög Katolikus Óvoda, Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola, Vay Miklós Református Szakképző Iskola, A Református Kollégium Gimnáziuma Általános Iskolája és Diákotthona és a Református Teológiai Akadémia egyházi fenntartásban működő intézmények.

Feltöltő
Fel