Helyi foglalkoztatási együttműködés kialakítása Sárospatak központtal TOP-5.1.2-15-BO1-2016-00005

Főpályázó neve: Sárospatak Város Önkormányzata

Konzorciumi partner: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Projekt címe: „Helyi foglalkoztatási együttműködés kialakítása Sárospatak Központtal”

Szerződött támogatás összege: 534.770.000.- HUF 

Támogatás intenzitása: 100%

Projekt tervezett kezdési dátuma: 2017.01.01.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.11.30.

Támogatási konstrukció azonosítószáma: TOP-5.1.2-15-BO1-2016-00005

Beruházás helye (régió): Észak-Magyarország

Beruházás helye (megye): Borsod-Abaúj-Zemplén

Beruházás helye (helység): Tokaj-Hegyalja-Zemplén térség (54 db település)

Támogatói döntés dátuma: 2016.12.20.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Sárospatak Város Önkormányzata

„Helyi foglalkoztatási együttműködés kialakítása Sárospatak Központtal”

TOP-5.1.2-15-BO1-2016-00005

A projekt tartalmának bemutatása

Támogatói döntés időpontja: 2016.12.20.
Projekt kezdőnapja: 2017.01.01.
Projektzárás időpontja: 2021.11.30.
Megítélt támogatási összeg: 534.770.000.- HUF 
Támogatás intenzitása: 100%

 

A paktumtérséghez tartozó települések: Abaújalpár, Abaújkér, Abaújszántó, Alsóberecki, Arka, Baskó, Bodroghalom, Bodrogolaszi, Boldogkőújfalu, Boldogkőváralja, Cigánd, Dámóc, Erdőbénye, Erdőhorváti, Felsőberecki, Felsődobsza, Gibárt, Golop, Györgytarló, Háromhuta, Hercegkút, Hernádbűd, Hernádcéce, Karcsa, Karos, Kenézlő, Kisrozvágy, Komlóska, Korlát, Lácacséke, Makkoshotyka, Nagyrozvágy, Olaszliszka, Pácin, Pere, Rátka, Révleányvár, Ricse, Sárazsadány, Sárospatak, Semjén, Sima, Szegi, Szegilong, Tállya, Tiszacsermely, Tiszakarád, Tolcsva, Vajdácska, Vámosújfalu, Viss, Vizsoly, Zalkod, Zemplénagárd

Sárospatak Város Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja humánerőforrásának fejlesztését, a foglalkoztatás ösztönzését és a társadalmi együttműködések támogatását. A városban és a környező településeken az elmúlt évek során folyamatosan növekszik a tartósan, hosszútávon munkanélküliek aránya, elsősorban a munkanélküli ellátásból kikerülő, de elhelyezkedni nem tudók száma. A problémát felismerve a Város Önkormányzata a hasonló kihívásokkal küzdő környező településekkel történő közös fellépést tűzte ki célul a térség foglalkoztatás-fejlesztésének ösztönzése érdekében.

Ehhez a törekvéshez biztosított pályázati forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett „Helyi foglalkoztatási együttműködések” című konstrukció. A támogatásra érdemesnek ítélt, három év időtartamú projekt keretében Sárospatak Város Önkormányzatának lehetősége nyílik széleskörű partnerségi együttműködéssel foglalkoztatási paktum létrehozására további 53 környező önkormányzat, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és a Járási Kormányhivatalok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a térség munkaadói között. A paktumhoz csatlakozó önkormányzatok lehetővé teszik képzési és foglalkoztatási programok megvalósítását a köz- és gazdasági szféra partnerségében, valamint a hátrányos helyzetű, megváltozott munkaképességű munkavállalók munkaerő-piaci elhelyezkedését. A projekt emellett kedvező bértámogatási lehetőségeket és egyéb szolgáltatásokat biztosít a térség munkaadói számára.

A program fő célja, hogy párbeszédre, együttműködésre ösztönözze a projektben részt vevő települések munkaerő-piacának szereplőit a foglalkoztatás gondjainak enyhítése érdekében. A projekt megvalósítása során a helyi vállalkozások megfelelő munkaerőhöz jutnak, ugyanakkor a hátrányos helyzetű célcsoportokban csökken a munkanélküliség aránya, ami a térség megfelelő humánerőforrásának biztosításához és gazdasági versenyképességének növekedéshez vezet. A projekt eredményeként helyi igényeknek megfelelő képzési és támogatási rendszer jön létre, melynek keretében 350 fő kerül bevonásra munkaerő-piaci programokba, ekképpen javítva a projektben részt vevő települések foglalkoztatási mutatóit.


Amennyiben szeretné elmondani véleményét, javaslatait a paktum projekt bármely részével kapcsolatban, kérjük, töltse ki online, anonim kérdőívünket: KÉRDŐÍV


Emlékeztető a Sárospatak és Térsége Foglalkoztatási Paktum Foglalkoztatási Fórumának 2017. június 19-i alakuló üléséről


Emlékeztető a Sárospatak és Térsége Foglalkoztatási Paktum Foglalkoztatási Fórumának 2017. szeptember 14-i üléséről


Emlékeztető a Sárospatak és Térsége Foglalkoztatási Paktum Foglalkoztatási Fórumának 2018. március 19-i üléséről


Emlékeztető a Sárospatak és Térsége Foglalkoztatási Paktum Foglalkoztatási Fórumának 2018. szeptember 11-i üléséről


Emlékeztető a Sárospatak és Térsége Foglalkoztatási Paktum Foglalkoztatási Fórumának 2019. március 28-i üléséről.


Meghívó az FF 2017.09.14. ülésére


Meghívó az FF 2018.03.19. ülésére


Meghívó az FF 2018.09.11. ülésére


Meghívó az FF 2019.03.28. ülésére

 

Fel