Fotovoltaikus rendszerek kialakítása KEOP-4.10.0/N/14-2014-164

Kedvezményezett neve: Sárospatak Város Önkormányzata

Projekt címe: „Napelemes rendszer telepítése Sárospatak Város Önkormányzatának épületeire”

Szerződött támogatás összege: 41.265.919.- HUF

Támogatás intenzitása: 100 %

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2015.05.29.

Támogatási konstrukció azonosítószáma: KEOP-4.10.0/N/14-2014-0164

Beruházás helye (régió): Észak-Magyarország

Beruházás helye (megye): Borsod-Abaúj-Zemplén

Beruházás helye (település): Sárospatak

Támogatói döntés dátuma: 2014.12.31.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


Sárospatak Város Önkormányzata

„Napelemes rendszer telepítése Sárospatak Város Önkormányzatának épületeire”

KEOP-4.10.0/N/14-2014-0164

 

A projekt tartalmának bemutatása

2015palyazati_taj_keop_napelem

Sárospatak Város Önkormányzata szem előtt tartja a környezettudatosságot, a megújuló erőforrásokra való áttérés lehetőségeinek kihasználását. Ehhez a törekvéshez biztosított pályázati forrást a Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett, a „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása” című konstrukció. A támogatásra érdemesnek ítélt projekt keretében Sárospatak Város Önkormányzata hálózatra kapcsolódó, háztartási kiserőmű méretű napelemes rendszerek telepítését valósítja meg az önkormányzati bölcsőde és óvoda, a rendelőintézet és a hivatal épületeire. A villamos energia fogyasztásának napelemekkel történő biztosítása érdekében 20 kWp, 11,25 kWp és 23,5 kWp csúcsteljesítményű rendszerek elhelyezésére kerül sor. Ennek eredményeképpen villamos energiát tudunk termelni megújuló energiaforrás felhasználásával, ezzel pedig az üvegházgáz kibocsátást mérsékelni.

 

Projekt megvalósítási helyszínek:

Carolina Óvoda és Bölcsőde, 3950 Sárospatak Zrínyi M. u. 40.

Sárospatak Város Önkormányzat Rendelőintézete, 3950 Sárospatak, Comenius u. 20.

Sárospatak Város Polgármesteri Hivatala, 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32.

41,27 millió forintot nyert el Sárospatak Város Önkormányzata a megújuló energiaforrások telepítésére. Ebből az összegből az épületekre korszerű, napelemes rendszerek kerülnek, azzal a céllal, hogy a villamos áram fogyasztás egy részét ebből tudjuk biztosítani. Ez a fejlesztés a költségeink racionalizálását eredményezi, éves szinten több millió forintos megtakarítást jelent a településnek. A beruházással a széndioxid kibocsátást mérsékeljük, amely jelenleg a legnagyobb mennyiségben termelt üvegházhatású gáz, így aktívan lépést teszünk a környezetünk védelme érdekében. A napelemes rendszereket a meglévő tetőszerkezeteken helyezzük el, az épületek háromfázisú betáplálása biztosított, a kiserőművek csúcsteljesítményét elvezetni képes hálózati kapacitások mindhárom projekt helyszínen rendelkezésre állnak.

A fotovoltaikus rendszer kiépítésével, az elektromosságot a napfényből nyerve, olyan energia előállítási formát tudunk biztosítani, amely a legtisztább, környezetbarát és széles körben alkalmazható. Fontosnak tartjuk, hogy a környezet terhelése nélkül történik meg az energia átalakítása. A klímaváltozás elleni küzdelem jegyében az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését valósítjuk meg a jelenlegi projekt által.

Fel