Író-olvasó találkozó Benkő Lászlóval

A 95. Ünnepi Könyvhét keretein belül az olvasók egy különleges eseményre gyűltek össze: találkozhattak Benkő Lászlóval, az egyik legkedveltebb magyar történelmi regényíróval. A találkozó nem csupán az író személyének megismerésére adott lehetőséget, hanem arra is, hogy a történelmi regények világába mélyebb bepillantást nyerjenek a résztvevők.

Elmondta, hogy minden regénye alapos kutatómunkával kezdődik. Számos könyvet, tanulmányt és eredeti forrást olvas el, hogy a lehető leghitelesebben ábrázolhassa a korabeli eseményeket és életmódot. Kiemelte, hogy a történelmi hűség mellett az emberi történetek és sorsok is rendkívül fontosak számára, a regényeiben megjelenő történelmi helyszínekre ellátogat. Az előadás egyik fontos eleme Zrínyi Ilona élete és munkássága volt, aki egyben könyvtárunk névadója is.

A kérdések között szerepeltek olyanok, hogy melyik regénye a legkedvesebb számára, melyik történelmi személyiséget tartja a legérdekesebbnek, és hogyan viszonyul a fikció és a történelmi tények egyensúlyához. Benkő László válaszaiban hangsúlyozta, hogy minden könyve egy kicsit olyan, mint egy gyermek, ezért nehéz egyetlen kedvencet választania.

A találkozó után könyvvásárlásra és dedikálásra is lehetőségük volt a rendezvényre ellátogatóknak.Az esemény minden résztvevő számára emlékezetes élmény maradt, és sokan már alig várják Benkő László következő regényének megjelenését. Ez az író-olvasó találkozó ismét bebizonyította, hogy a történelem és az irodalom varázslatos módon képes összekötni az embereket.

Feltöltő

Fel