Új polgármestere és új összetételű testülete lesz Sárospataknak

5560-an éltek szavazati lehetőségükkel Sárospatakon a helyhatósági választásokon. A szavazatok 55,48%-val nyerte meg a polgármester választást dr. Farkas Szabolcs. A jelenlegi polgármester, Aros János a voksok 36,89%-át kapta, míg a harmadik induló, Berger Zsolt 7,63%.

dr. Farkas Szabolcs, Sárospatak megválasztott polgármestere

A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján októbertől az alábbi összetételű lesz a képviselőtestület:

Leitner Csaba (HK SE), Viczmándi Zsolt (HK SE), Farkas Szabolcs, Szántó Csaba (HK SE), Mózes Árpád (HK SE), Braun Krisztián Róbert (HK SE), Spisák Balázs (FIDESZ-KDNP), Egyed Péter (HK SE), Berger Zsolt, (Patakért), Aros János (FIDESZ-KDNP), Sikora Attila (FIDESZ-KDNP).

Mint azt korábban megírtuk, az önkormányzati és a nemzetiségi önkormányzati választáshoz, a választás eredményének jogerős megállapításához, illetve a választás napjához fűződő jogkövetkezmények alkalmazásának kezdő időpontja 2024. október 1. napja.

A választás eredményétől függetlenül a hivatalban lévő képviselő-testületek és polgármesterek, nemzetiségi testületek, elnökök megbízatása 2024. október 1-jéig tart. Arról sincs szó, hogy ügyvivőként, avagy korlátozott hatáskörrel járhatnának el. A júniusban tartandó választáson megválasztott személyek hivatalba október 1-jével, illetve az azt követő 15 napon belül lépnek. Az alakuló üléseket ugyanis október 15-éig kell összehívni.

 

Feltöltő

Fel