A nemzet egysége a legfontosabb- Semjén Zsolt Sárospatakra látogatott

A nemzet egységének megteremtésében fontos szerepet jelentenek a történelmi egyházak – mondta Sárospatakon Semjén Zsolt.  A nemzet- és egyházpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes Aros János polgármester meghívását elfogadva a városban jelenlevő egyházi vezetőkkel találkozott a Polgármesteri Hivatal üléstermében.

Annak is üzenete van, hogy a Nemzeti Összetartozás Napján érkeztem Önökhöz – mondta Semjén Zsolt, amikor üdvözölte a találkozón megjelenteket. Kiemelte, hogy a kormány hálás az egyházaknak és nem csak a hitéleti tevékenységük miatt.

Emlékeztetett, hogy míg 2010-ben a hazai nevelési- oktatási intézményeknek alig 6 százaléka volt valamely egyház fenntartásában, addigra napjainkra ez az arány közelíti a 20 százalékot. A nemzet- és egyházpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes azt is elmondta, hogy a keresztény értékek megőrzésében és a napi szinten történő megélésében is nagy szerepet töltenek be az intézmények és a hozzájuk kapcsolódó hittanórákon elhangzottak.

Semjén Zsolt örömét fejezte ki az irányt is, hogy Sárospatakon az önkormányzat kiemelt hitéleti és egyházfenntartási támogatást biztosít a történelmi egyházaknak. Szintén elismerően szólt az ukrán menekültek támogatása során végzett áldozatos munkáról is a miniszterelnök helyettes.

 

Feltöltő

Fel