Sárospatakra látogatott a Miniszterelnökséget vezető miniszter

Az elmúlt években Sárospatakon egyedülálló fejlesztések történtek, ez a város ma egy igazi ékszerdoboz ezen a gyönyörű vidéken – mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ma Sárospatakra látogatott, melynek során Aros János polgármesterrel tárgyalt a város fejlesztési elképzeléseiről.

A miniszter kiemelte, hogy a városvezetés eddig is kiválóan működött közre a kormánnyal, ennek jó példája az elmúlt években megvalósult mintegy 20 milliárd forint értékű fejlesztések megvalósítása.

Az iskolaváros múltját a létrejött két egyetem erősíti a településnek, a Makovecz örökség egyik központja és a térségi turizmus meghatározó szereplője is Sárospatak – mondta Gulyás Gergely.

A miniszterelnökséget vezető miniszter a városházán tett látogatást követően a Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei Nagykönyvtárában igazi ritkaságokat tekinthetett meg, mások mellett egy eredeti Orbis Pictus kiadványt, melyet John Amos Comenius legnagyobb munkásságának tartanak sárospataki tartózkodása idejéből.

 

Feltöltő

Fel