A megye Comenius-díját vehette át Remeczki Imre, történelemtanár

Pedagógusokat ismert el a Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Önkormányzat, köztük a Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium tanárát, Remeczki Imrét.

2021-ben alapította a Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Önkormányzat a pedagógusok elismeréséül szolgáló Comenius-díja, ebből adódóan idén először adtuk át ezt az elismerést – mondta lapunknak Bánné dr. Gál Boglárka. A megyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy eddig is évente több díjat ítéltek oda a megyében alkotó vagy dolgozó személyek, intézmények elismerésére, azonban kifejezetten a pedagógusok munkáját méltató díjjal még nem rendelkeztek. Az pedig egyértelmű volt a Közgyűlés számára, hogy ha pedagógus díjról van szó, akkor annak elnevezése Comenius lesz, hiszen az egykor Sárospatakon korszakalkotó munkásságot végrehajtó pedagógusnál fontosabb személy aligha van akár az országban is – tette hozzá Bánné dr. Gál Boglárka.

A díjakat a közgyűlés elnöke és alelnöke adta át a május 26-án megtartott Közgyűlés első napirendi pontjaként, ahogy az indoklásokban elhangzott a megye legkiválóbbnak ítélt, példamutató munkát végző pedagógusainak adták át a Comenius-díjat.

A kitüntető elismerést Derekasné Orosz Andrea (Bükkábrány), Horváth Ilona (Putnok), Jurácsik Tünde (Miskolc), Kányási Hedvig (Girincs), Mencsik Gyula (Kazincbarcika), Molnár Róbertné (Tiszaújváros), Papp Ilona (Szögliget), Remeczki Imre (Sárospatak), Tállai András Lászlóné (Mezőkövesd) és Zelina Zoltánné (Sátoraljaújhely) vehette át a közgyűlés elnökétől, Bánné dr. Gál Boglárkától és Szabó Gergely alelnöktől.

A sors hozta úgy, hogy a történelemtanár Remeczki Imre éppen a születésnapján, a családja jelenlétében vehette át a díjat. Ahogy mondta, ez külön örömöt jelent számára és reméli, hogy a több kiváló pedagógus mellett neki is sikerült több évtizedes pályája során maradandót alkotnia, a tudást és a hazaszeretet átadnia a diákoknak.

Elsők között gratulált a díjazottnak Aros János, aki közgyűlési tagként személyesen is jelen volt az ünnepi eseményen. Mint mondta, két dolog miatt is örömét fejezheti ki. Egyik, hogy a Megyei Önkormányzat által alapított díj Comenius nevét viseli, a másik, hogy az első tíz díjazott között Remeczki Imre személyében egy pataki pedagógus is ott lehetett.

Feltöltő

Fel