Országos Táncháztalálkozón jártak a pataki táncosok

A Művelődés háza és Könyvtára tehetséggondozó programjának keretében, az  NTP-INNOV-21 pályázati programnak köszönhetően, a résztvevő fiatalok és kísérőik felkeresték az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár rendezvényt.

Sárospatakról busszal indult a társaság egy része, többen Budapesten, a Papp László Sportarénában csatlakoztak a csoporthoz. A rendezvényen népzenei koncerteket hallgattak a fiatalok, megnéztek egy kamara előadást, amelyet Karsai Zsigmond lőrincrévi táncos adatközlő emlékére állítottak össze, többek között a Bem Együttes közreműködésével. Az egész napos küzdőtéri tánctanításokba, ínyenc táncházakba is bekacsolódtak, majd közösen megnézték az esti Hagyományőrző Gálát és a Martin Gála műsorát. Új élményekkel immár együtt indultak haza, s egyetértettek abban, hogy a tehetségfejlesztő program kiegészítő rendezvényeként elérte célját a Táncháztalálkozó, hiszen bővültek ismereteik és gazdagodtak tánctudásban.

A program a Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.

Feltöltő

Fel