Borsiban táncoltak a Pacurka csoport táncosai

Tartalmas hétvégét tudhatnak maguk mögött a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Pacurka csoportjának néptáncosai, akik 2022. március 26-27-én Borsiban – II. Rákóczi Ferenc szülőhelyén – szerepeltek a fejedelem születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen.

Szombaton az „Egymásba karolva” elnevezésű néptánc fesztiválon hajdúsági táncokból készült koreográfiát táncoltak, majd a másnapi ünnepség közös produkciójára készültek, este pedig a kiváló Flaska banda népzenei koncertjét hallgatták.

Vasárnap az ünnepi megemlékezés a kastély előtt álló szobornál volt, ahol a sárospataki táncosok több tánccsoporttal együtt egy közös produkciót mutattak be, ezzel tisztelegve a fejedelem emléke előtt. A koreográfiát Diószegi László Kossuth-díjas koreográfus rendezte. A rendezvényt a többszáz – zarándokvonattal, buszokkal érkező – vendég mellett jelenlétével megtisztelte Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is.

A Farkas Ferenc AMI köszönetét fejezi ki a Sárospataki Tankerületi Központnak, hogy lehetővé tette a táncosok részvételét e jeles eseményen.

Feltöltő

Fel