Újra látogatható a könyvtár a megújult Művelődés Házában

Elsőként a könyvtári szolgáltatásokat tudják igénybe venni a lakosok A Művelődés Háza és Könyvtára megújulásának eredményeként. Szeptember tizenötödikétől a megszokott rendben, de számos újdonsággal várják az olvasókat.

Közel kétéves átmeneti időszakot követően újra a régi helyén fogadja az olvasókat a városi könyvtár Sárospatakon. Mint, ismert több mint 2 milliárd forintból újul meg a Makovecz Imre által tervezet épület, amelynek az építési fázisa idén tavasszal ért a végére, az óta a bútorok és új technikai eszközök beszerzése van folyamatban. Nyithatott viszont a könyvtár, melyet a “patkó” irányából mostantól már A Ház nyitva tartásától függetlenül is felkereshetnek az olvasók. Az épület felújítása során elsőként ezt a könyvtári intézményegységet tudjuk visszaadni a nagyközönségnek, sok újdonsággal – közölte lapunkkal Csatlósné Komáromi Katalin. A Művelődés Háza és Könyvtára igazgatója kiemelte, hogy mostantól minden korosztály újra látogathatja a könyvtárat, új terekkel találkozhatnak, megújított, de Makovecz jegyeket őrző bútorokkal és kiegészítőkkel. A közönség számára modern mosdókat, értékmegőrzőket alakítottak ki és gyermekrészleg a korábbinál nagyobb szabad területen alkalmazkodik a kisgyermekesek igényéhez. Nagyon bízunk benne, hogy elégedettek lesznek a látogatók, nagy örömmel várjuk őket vissza az új környezetbe.

Több mint ötvenezer dokumentumot rendszereztünk újra, helyeztünk el régi-új helyén – ezt már Trembeczki Lászlóné, könyvtári intézményegység-vezető közölte, hozzátéve, hogy hétköznaponként 9 és 17 óra között várják az olvasókat. A könyvek és egyéb dokumentumok új polcokra, néhány esetben új helyre is kerültek, igyekeztünk praktikusabbá tenni a megújult környezetet.

Feltöltő

Fel