Olasz együttműködés Hegyalja fejlődésére

A Tokaj régió gazdaságának élénkítése, valamint a helyi borászat és bortermelés fejlesztése olaszországi know-how behozatalával, egyetemi mester képzés elindításával az egyik kiemelt célja annak az együttműködési megállapodásnak, melyet szeptember elsején Olaszországan írt alá a Magyarországi Olasz Vállalkozók és Munkáltatók Szövetsége, Tokaj valamint Sárospatak Város Önkormányzata.
A Róma és Fiuggi településeket érintő látogatás fontos előrelépést jelent a térség számára, hiszen Sárospatak már idén júliusban teljes jogú tagjává válását nyilvánította ki a Magyarországi Olasz Vállalkozók és Munkáltatók Szövetsége – Confimprese Ungheria irányába. Ez a lépés azt jelenti, hogy Sárospatak önkormányzata a nemzetközi kapcsolatok előremozdításával, térségben gondolkodva hosszútávon kíván együttműködni új partnerével – közölte Aros János. Sárospatak polgármestere kiemelte, hogy a város által létrehozott megállapodás egy kapcsolatot teremt arra, hogy a nemrég létrejött Tokaj-Hegyalja Egyetem is bővíteni tudja nemzetközi kapcsolatait.
Sárospatak polgármestere azt is közölte, hogy a Magyarországi Olasz Vállalkozók és Munkáltatók Szövetsége és a pataki önkormányzat már közösen folytatott tárgyalásokat és kölcsönös előnyükre alapozva a Messinai Egyetemmel való együttműködést indítják útjára egy Élelmiszer- Minőség-Nemzetközi Menedzsment Mesterképzés elindítása érdekében.
Tokaj-Hegyalja régió gasztronómiai, kulturális és tudományos fellendítését célzó Élelmiszer-Minőség-Nemzetközi Menedzsment Mesterképzés elindítása érdekében a MOVSZ, Tokaj Város Önkormányzata, Sárospatak Város Önkormányzata az olasz partnerekkel a Messinai Egyetem, Confimprese Italia, Fiuggi város polgármesterével együttműködési megállapodást kötött Rómában.

Feltöltő

Fel