2021.08.22. 17:00 - 19:00
Gyermek- és családi program – A nagyidai cigányok

A Csavar Színház bemutatja

Arany János:A nagyidai cigányok

A mű a magyar irodalom egyik legnagyszerűbb alkotása, amely Arany lenyűgöző, felülmúlhatatlan humoráról árulkodik. A magyar katonák már nem bírván tartani Nagyida várát, a helyi cigányságra bízzák, hogy őrizzék, védjék míg ők élelmet szerezvén vissza nem térnek. Csóri vajda azonban túljár mind  a magyarok, mind a labancok eszén, s megteremti „Cigányországot”.  Vagy mégsem?

Kiderül ez Gál Tamás feldolgozásából. A fergeteges humorú, interaktív, játékos előadásban elhangzó autentikus cigány zenét Bodonyi András gyűjtötte Szepsi környékéről. A dalok eredeti cigány nyelven, illetve magyarul hangzanak el.

Gál Tamás ezzel az előadással 2010 júniusában megkapta a XXII. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján Kisvárda Polgármesterének díját, nominálva volt a Magyar Színikritikusok Díja 2010-re, illetve megkapta 2011-ben a 6. Gyermek- és Színházi Szemle Fődíját. 2017-ben a Kaleidoszkóp VersFesztiválon versszínházi kategóriában is fődíjat nyert (megosztva a budapesti Nemzeti Színház produkciójával).

Sárospatak Önkormányzata támogatásával

Helyszín: Szent Erzsébet utca – szabadtéri színpad

Feltöltő

Fel