Újra sokakat vonzott a Sárospataki Borfesztivál

Sárospatak Város Önkormányzata és A Művelődés Háza és Könyvtára szervezésében hétvégén a Sárospataki Borfesztivál eseménysorozata csalogatott kicsiket és nagyokat a Vízikapuhoz. A szép környezet és a színes programok mellett természetesen a környékbeli pincészetek kiváló minőségű borai sem maradhattak el.

Pénteken a Holló Együttes szórakoztatta a felnőtteket A bor legendája című előadásával, majd az Apostol együttessel nosztalgiáztunk fiatalkorunk meghatározó dalait énekelve. Az első nap zárásaként a Cold Shatterhand zenekar pörgette fel a hangulatot. A színpadon zajló események mellett kézműves foglalkozásokat, illetve A Művelődés Háza és Könyvtára fa játékparkját próbálhatták ki az érdeklődők.

Szombaton a Holló Együttes gyermekelőadása után a 4 for Dance táncosainak produkciója következett, amely nem csupán a néptáncot kedvelők, hanem a hölgyek szívét egyaránt megdobogtatta. A kora esti órákban a ’90-es évek magyar slágereit élvezhettük swing stílusba öltöztetve a Creme de la Pop zenekar jóvoltából, este pedig fesztiválunk zárókoncertjén a Lóci játszik zenekar szórakoztatta a közönséget.

A kétnapos eseményen, a koncertek között és után az Agyagbanda kiváló zenészei teljesítették látogatóink dalkívánságait, melynek eredményeként a legkülönbözőbb stílusú zenék átdolgozásai hangzottak el. Szombaton a színpad eseményei mellett táncházzal mozgattuk meg vendégeinket, melyhez a zenei kíséretet a Szikes zenekar biztosította.

A gyermekeket nem csupán a foglalkozások és a fa játékpark mellett az EURO Ökoland Hungary Alapítvány csapatának játéklabirintusa, szerencsekereke várta. A Sárospataki Egészségfejlesztési iroda pavilonjában bárki számára lehetőség volt különböző egészségügyi szűréseken való részvételre.  A fesztiválon jelenlévő borászoknál mindkét nap a környék legkiválóbb borait kóstolhatták a vendégek.

A mögöttünk lévő bezártságot követően öröm volt látni a résztvevők jókedvét, együtt énekelni kedvenc dalainkat és ismét megtapasztalni azt, hogy városunk és a környék közössége továbbra is nyitott a kulturális rendezvényekre.

A Művelődés Háza és Könyvtára

Feltöltő

Fel