2021.05.23. 10:00 - 12:00
Pünkösd és konfirmáció

A világjárvány miatt a konfirmáció eredetileg tervezett időpontján módosítanunk kellett. Ennek megfelelően idén a konfirmációi ünnepély május 23-án pünkösd vasárnapján, a 10 órakor kezdődő istentiszteleten lesz. Konfirmandus fiataljaink ekkor tesznek fogadalmat és nyernek felhatalmazást anyaszentegyházunk rendje szerint az úri szent vacsora vételére.

Május 22-én, szombaton 17 órakor templomunkban nyilvános konfirmációi vizsgát tesznek családjuk és gyülekezetünk tagjai jelenlétében.

Pünkösd vasárnapján a gyülekezet számára is megterítjük az úrasztalát. Ezért csütörtöktől szombatig minden este 17 órakor bűnbánati istentiszteletet tartunk. A szombat esti istentiszteleten egyben tehát a konfirmandusok vizsgájára is sor kerül.

A pünkösdi úrvacsorai előkészítő istentiszteletek A Szentlélek munkája címmel az itt közölt rend szerint lesznek.

Pünkösd hetében – május 17-22. között – honlapunk főoldalán minden nap rövid áhítatot teszünk közzé, melyek megadhatják egy-egy nap alaphangját, így lélekben ezáltal is készülhetünk pünkösd ünnepére.

A pünkösdi ünnepkörben reménység szerint a Sárospataki Református Teológiai Akadémia ünnepi legátusát is fogadhatjuk.

Pünkösd vasárnapján és ünnep másnapján délelőtt tartunk istentiszteletet templomunkban, az esti istentiszteleteket egyelőre még szüneteltetjük.

Valamennyi alkalomra szeretettel várjuk honlapunk olvasóit.

a Presbitérium

Feltöltő

Fel