Idén másodszor látta vendégül a rászorulókat a református alapítvány

A Sárospataki Református Egyházért Alapítvány a Mudrány Étterem segítségével biztosította az ebédet a rászoruló emberek számára a téli szezon immár tavaszba nyúló utolsó ételosztásán.

A városban már hagyományosnak számító jótékonysági akció záró programján dr. Mátyás Péter, az alapítvány kuratóriumának elnöke, a református gyülekezet főgondnoka elmondta: az ételosztás megszervezéséhez és sikeres lebonyolításához a magyar kormány is támogatást nyújtott, mégpedig a Miniszterelnökségen keresztül, a Nemzeti Együttműködési Alap, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Segítségével. Idén az alapítvány már második alkalommal vállalta magára azt, hogy vendégül látja a legrászorultabbakat. Dr. Fodor Ferenc református lelkipásztor rövid igemagyarázattal és imádsággal tette teljessé az alkalmat. A járványhelyzet miatt a már megszokott kiporciózott ebéd mellé Kövér Zsolt cukrászmester, az ételosztás-sorozat egyik főszervezője ezúttal is egy-egy szelet süteménnyel kedveskedett, valamint ezúttal a szatyrokba ajándék egészségügyi maszk is került.
A cukrászmester – aki egyben az alapítvány kuratóriumának tagja is – az utolsó ételosztás alkalmával egy-egy tortával köszönte meg Tuss István piacfelügyelőnek, valamint Klima János polgárőr parancsnoknak azt, hogy idén is tevékenyen segítették a nehéz sorsú emberek számára szervezett ételosztások lebonyolítását.

Bódisz Attila

Feltöltő

Fel