Két éve “szabad” volt a húsvéti játszóház

Közösségi programok – visszatekintő

A Sárospatak Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-3.9.2-16 „Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Összetett, több területet lefedő pályázati programról van szó, melynek számos eleme helyben, míg több a pályázati partner településeken valósul meg.

2019. áprilisában a az EFOP program keretében tartottak óvodai nyílt napot és húsvéti játszóházat a Carolina Óvoda és Bölcsődében. Lendvainé Szendrei Ágnes lapunknak azt mondta, az óvodai beiratkozások előtt folyamatosan betekintési lehetőséget biztosítanak intézményük életébe, így tettek ez alkalommal is. Sok új gyermek is eljött a szüleivel, akik még nem döntötték el, hogy melyik óvodába iratkozzanak és jelen voltak a jelenlegi óvodásaink is. Gyerekek és felnőttek együtt szívesen tevékenykedtek, és szép kellékeket, dekorációkat készítettek a közelgő húsvéti ünnepekre. Az óvodapedagógusok mesejátékának fergeteges sikere volt, ezt jelezte, hogy kétszer is elő kellett adniuk. Ezt a programot a „fénypont”, a tojáskeresés követte, amely nagyon izgalmas tevékenységnek bizonyult. Vajon talál-e a gyermek csokitojást a bokrok alatt, és ha igen, akkor hányat? Az óvónők természetesen bőven helyeztek ki tojásokat, így a közel 100 résztvevő egyikének sem kellett csalódnia.

Az EFOP-3.9.2-16-2017-00030 számú, „Humán kapacitások fejlesztése a Sárospatak – Tokaj térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 839 028 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Feltöltő

Fel