Bodrog-montázs a víz világnapja alkalmából

A víz világnapját minden évben március 22-én tartjuk 1993 óta. A világnapot egy évvel előtte, ’92-ben kezdeményezte az ENSZ közgyűlése, a Rio de Janeiró-i Környezet és Fejlődés c. konferenciát követően. A közgyűlés azért tartotta kiemeltnek az ünnepnap bevezetését, hogy ráirányítsa a figyelmet a tiszta víz fontosságára és az édesvízkészlet veszélyeztetettségére. 2030-ig azt a célt tűzték ki, hogy mindenki számára megpróbálják biztosítani a Földön a hozzáférést az egészséges ivóvízhez. Ez segíthet a nyomor elleni küzdelem legyőzésében is.
Minden évben új mottót választanak, tavaly, 2020-ban a „Víz és klímaváltozás” volt a szlogen. A vizeink szerepe a klímaváltozásban kiemelten fontos, mert a Föld vízkészletének megóvása és körültekintő felhasználása életeket menthet. A víz hatékony felhasználása csökkenti az üvegházhatást.

Az idei év mottója pedig: A víz érték! Becsüld meg! A víz minden ember számára mást jelent, Meséld el Te is a vízhez kötődő történeted! – buzdítanak a világnap honlapján: http://vizvilagnap.hu/.
Az MNM Rákóczi Múzeuma a víz világnapja alkalmából városunk féltett és gyönyörű részéről, a Bodrog-folyóról szóló fotómontázzsal kívánja felhívni a figyelmet erre az ünnepre és annak tartalmi jelentésére.

A képeket Sóstói András fotógyűjteményéből Szabó Eszter válogatta majd rendezte össze.

Feltöltő

Fel