Egyre több pataki kapja meg a COVID védőoltást

Továbbra is erősen jelen van a COVID-19 térségünkben és Sárospatakon is. A környező járások tekintetében Sátoraljaújhely, Cigánd egyaránt nagy nyomás alatt van napjainkban.

Sárospatakon a Rendelőintézet szakrendelései az intézmény által megadott formában továbbra is működnek, így az ellátás biztosított.

Számos intézmény érintett a vírus okozta helyzetben, mind az oktatási és nevelési intézményekben vagy gyermek vagy ott dolgozó pedagógus esetében már előfordult a fertőzés, helyi, intézményi szinten mindenütt kezelik a vezetők a helyzetet.

A városban február 19-én 117 igazolt COVID-19 fertőzöttet tartottak nyilván, körülbelül három tucatnyi gyanús esetnél pedig a teszt kiértékelése van folyamatban.

A fertőzések továbbra is nagy ütemben terjednek, ezért az egészségügyi előírások betartása még inkább fontossá és szükségessé válik a mindennapokban. Továbbra is kötelező a maszk viselése közterületeken, de még mindig vannak, akik nem tartják be a szabályokat.

Az oltások ütemezetten folytatódtak Sárospatakon, többen már a második adagot is megkapták a héten, az idősebb korosztályt követően már az 60 év alatti krónikus betegek oltása is elkezdődött. Minden esetben hivatalos értesítést kapnak az érintettek! Fontos, hogy oltást csak az kaphat, aki előzetesen regisztrált, így aki szeretne hozzájutni a védettséget jelentő oltáshoz, az tegye meg az ehhez szükséges regisztrációt az internetes felületen.

Sárospatakon szerencsére felgyorsultak az oltások, a jelenlegi információk alapján február végéig már meghaladhatja majd az 500 főt a beoltottak száma.

 

 

Feltöltő

Fel