Oltópont Sárospatakon is

A koronavírus második hullámában Sárospatakon ismét emelkedő tendenciát mutat a fertőzöttek száma. A járványügyi szabályokat továbbra is szigorúan be kell tartani!

A héten részletes tájékoztatót tart a város polgármestere, előzetesen pedig azt mondta Aros János, hogy a város egészségügyi ellátása felkészült a következő időszakra is!

Már hetekkel ezeleőtt jól vizsgáztak az egészségügyi dolgozók, amikor a COVID Mintavételi Pont indulhatott el az Országos Mentőszolgálat irányításával. Egy ideje ezen feladat ellátására már kevésbé volt szükség- az elmúlt napokban azonban újra meg kellett nyitni.

Míg a múlt hét elején 4-5 esetről tudtunk, mára újra 40 fölé emelkedett a pataki COVID fertőzöttek száma, ráadásul a környező településeken is egyre több az új fertőzött. Kérek mindenkit, fokozottan tartsa be a vonatkozó szabályokat, ha bármilyen tünetet tapasztal – telefonon – azonnal keresse háziorvosát.

Sárospatakon az egészségügyi dolgozók oltása már megtörtént, őket az önkormányzat kisbuszokkal szállította Miskolcra, hogy megkapják az oltásokat. A mögöttünk álló napokban többek is megkaphatták már az oltást a lakosság köréből, hiszen elkezdődött a regisztráltak oltása az oltási terv alapján. Az idősek egy részét a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban oltották be – szállításukban az önkormányzat működött közre, míg másokat helyben, a Rendelőintézetben oltottak be.

Sárospatak Város Rendelőintézete a jövőben oltópontként is működik majd, igazgató asszony és munkatársai mindent előkészítettek. (Az oltások részleteiről rövidesen a sarospatak.hu oldalon és a Rendelőintézet internetes oldalán is részletes tájékoztató jelenik meg!)

Fontos, hogy oltást csak azok kaphatnak, akik regisztráltak, ezért mindenkit arra kért a polgármester, hogy tegye meg az online regisztrációt!

Az oltási sorrendet központilag határozzák meg, mindenki egyénileg kap értesítést arról, mikor, hova kell mennie!

A polgármester köszönetét fejezte ki azon vállalkozóknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az oltópont kialakításához szükséges műszaki feltételek – többek között a -70 Celsius fokra képes hűtő beszerzése – megvalósulhasson.

Külön köszönet illeti meg az alábbi gazdasági társaságokat: ÉPSZER Zrt., FOR-YOU-3 Kft., GEO-MILK Kft., Kispatak-2000 Kereskedelmi Kft., Pataki Ruhaipari Zrt., Rubikon-Text Kft., Szikra X Kft.

 

 

Feltöltő

Fel