Március végéig tart a jótékonysági ételosztás

Minden tenni akaró közösség újra megmozdult Sárospatakon, november végével elkezdődött a 2020/2021-es jótékonysági ételosztás.

Az eddigiekhez képest csupán annyi változás van, hogy helyszíni fogyasztásra a koronavírus-járvány miatt nincs lehetőség, az érkezőknek előre kicsomagolva biztosítják az egy tál meleg ételt.

Nagy öröm, hogy a jó cselekedet nem tűnt el, sőt egyre erősebb városunkban – mondta Aros János az első ételosztás alkalmával. Sárospatak közösségei évek óta összehangoltan segítenek a téli időszakban a rászoruló családokon, minden hétvégén meleg ebéddel fogadják őket. Fontosnak tartom, hogy nem teszünk szemellenzőt magunkra, és látjuk, hogy alapjaiban erős és stabil a társadalmunk, mégis vannak, akiknek szükségük van kisebb-nagyobb támogatásra, ők számíthatnak valamennyi ételosztásban közreműködő szervezetre.

A sort, idén is a Sárospataki Polgárőr Egyesület kezdte, Klima János emlékeztetett, hogy a polgárőrök  – először önállóan – kezdték el a lakosság támogatását, majd sorra csatlakoztak az egyéb társadalmi szervezetek. A polgárőr parancsnok azt is megjegyezte, hogy az elmúlt években már a piaci árusok is segítik a főzést, friss alapanyagokat kínálnak fel hozzá.

Az elmúlt években Kövér Zsolt és Vighné Fehérvári Zsuzsanna koordinálásával sikerült összefogni a támogatást biztosító szervezeteket, közösségeket, így nem ad hoc jelleggel, hanem szervezetten a Piac területén, előre meghatározott időpontokban tudnak ételt és Kövér Zsolt jóvoltából süteményt is átvenni az emberek.

Feltöltő

Fel