A cserkészek is megemlékeztek a Magyar Nemzet Hőseiről

A 763. sz. Sztárai Mihály cserkészcsapat a járványhelyzetre való tekintettel egyedül helyezte el a megemlékezés koszorúit.

A szombati cserkészfoglalkozás alkalmával a Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Szövetségének Sárospataki Baráti Körének felkérésére és nevében, és a cserkészcsapat nevében kerültek elhelyezésre a megemlékezés koszorúi Kazinczy Lajos honvédezredes , a 15. aradi vértanú mellszobránál az Iskolakertben. A koszorúzást rövid beszéd kísérte, ahol a cserkészek az 1848-1849-es szabadságharc leveréséről, megtorlásáról hallhattak. Ezt követően a csapat átvonult a Sárospataki Református Temetőbe, és megkoszorúzta az 1956-os forradalom eseményeinek emléket állító emlékművet is. Itt arról hallhattak a cserkészek, hogy milyen fontos a Magyar Nemzet számára a szabadság, ennek zászlóvivője mindig az ifjúság volt, aki ezért képes volt még az életét is feláldozni. Dicsőség a hősöknek. Soha nem felejtjük el őket.

Ezt követően főhajtással tisztelegtünk Szabó Lajos teológia tanár sírjánál, aki a cserkészcsapatunk alapítója volt.

Az alkalom a Kövér Cukrászdában fejeződött be, ahol a cserkészek egy–egy adag sütemény mellett beszélgettek a forradalmi eseményekről, azok eredményeiről. Kövér Zsolt cukrászmester jóvoltából több tálca aprósüteményt és üdítőt is kaptak a cserkészek a fejadagjuk mellé, amit jóízűen el is fogyasztottak.

Nagy György, st. cspk. 763. sz. Sztárai Mihály cserkészcsapat

Feltöltő

Fel