Dávid Katalin, ÁVG-s tanár a 2020-as Stádium-díj győztese

Tudomány kategóriában a Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium történelem-földrajz szakos tanára, Dávid Katalin a 2020-as Stádium-díj győztese. A tanárnő olyan kiválóságok előtt lett az idei Stádium-díj győztese tudomány kategóriában, mint Kubassek János geográfus, az érdi Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója vagy Csókay András idegsebész.

 

Dávid Katalin a leadott 4852 szavazatból 2228-at szerzett meg, a második helyen végzett Csókay András 1815, míg Dr. Kubassek János 809 vokssal zárta a szavazást.

Mint ismert a díjat a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap alapította 2018-ban. A Széchenyi István szellemiségét szimbolizáló díj a diákság szavazata alapján három kategóriában adományozható azoknak, akik a közéletben, a tudomány és a művészet területén Széchenyi István szellemiségével összefüggésbe hozható jelentős tevékenységet végeztek, vagy jelentős eredményt értek el.

Művészet kategóriában Czabányi Attila Sárospatakon élő 33 éves ” vers- és dalbirtokos”, szabadúszó művész is megmérettette magát. 1833 szavazattal a második helyen végzett, az első helyet 2142 vokssal az ipolysági Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola végzős gimnazista diákja, Csáky Máté szerezte meg.

Közéletben idén Kosztolányi Zoltán szakács, a Pécsi SZC Zsolnay Vilmos Szakgimnáziuma és Szakközépiskola szakoktatója lett Stádium-díjas.

Feltöltő

Fel