Utolsó állomásához érkezett a Térzenei Programsorozat

„Ügyeket intézünk, rohanunk, a napsütést élvezve sétálunk…egy érzés közös: az élmény, ahogy meglepnek minket az élő zene dallamai. Megérintenek, kisimítanak, jó kedvre derítenek a klasszikusok.”

A Térzene Programot azzal a szándékkal hozta létre EMMI kultúráért felelős államtitkársága, hogy az 5000 fő feletti települések közül minél több helyszínen felcsendüljön a klasszikus zene. A minisztérium a társadalom szélesebb rétegei számára szeretné népszerűsíteni a komolyzenét, így a parkokban, zenepavilonokban, köztereken a klasszikusok közösségi élménnyé válhatnak.

A Program keretében 2020. március 13-tól szabadtéri koncerteket szerveztek országszerte. Sárospatak is csatlakozott a kezdeményezéshez, így varosunkban összesen 10 alkalommal hallgathatott térzenét a közönség.  A pandémiás helyzethez alkalmazkodva márciusban az első koncert után felfüggesztettük a hagyományos térzenei koncerteket, helyette házhoz vittük a zenét karanténkoncertek rendezésével. A járvány enyhülésével visszatértünk a Hild térre, mely minden pénteken zenétől volt hangos.

A szabadtéri koncerteket a közönség és a járókelők is nagy örömmel fogadták az együttesek zenéjükkel színesítették a város hétköznapjait.

A Térzenei koncertsorozat fellépői voltak:

március 13. – GloriArt Brass

május 6. –  Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes

június 5. GloriArt Brass

június 12. – Anima Vonósnégyes

június 19. – Számadó Zenekar

június 26.  – Theater Brass

július 3. – Trio á la Kodály

július 10. – NyírBrass

július 17. – Zűrös Banda

Július 24-én pedig a Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar látogatot el városunkba. Az 1911-ben alakult zenekar ápolja és őrzi a fúvós hagyományokat, a fúvószene kultúráját. Céljuk minél több emberrel megszerettetni ezt a zenei műfajt.

Bízunk benne, hogy a Térzene Programmal a szervezők szándéka elérte a célját és közelebb került a komolyzene a közönséghez.

Feltöltő

Fel