Beszédfejlődést segítő játékok készültek az újrahasznosítás jegyében a baba-mama klubban

Csütörtökön találkoztunk újból a baba-mama klub foglalkozásán a könyvtárban. A gyönyörű nyári napon anyukák, babucik testvérekkel és nagyival érkeztek a találkozóra. Vendégünk Egyed Tiborné Zsuzsika logopédus volt, akivel egy nagyon vidám és mozgalmas interaktív délelőttöt tölthettünk együtt. Témánk a gyermekek beszédfejlődése volt. Érdekességképpen, pedig otthon készíthető játékokat is bemutatott nekünk vendégünk, sőt ezeket el is készíthették a kismamák a babucik nagy örömére. A játékok mind-mind a gyermekek otthoni egyéni beszédfejlesztéséhez adhatnak nagy segítséget. Valamint az újrahasznosítás és a környezetünk tudatos védelme is központi helyre került, ugyanis a bemutatott és elkészített játékok mindegyike újrahasznosított anyagokból és tárgyakból valósult meg.

Zsuzsika sok-sok szemléltetéssel bemutatta számunkra, hogy mik azok a háztartásban is előforduló dolgok és tárgyak, amelyek kis átalakítással hasznunkra lehetnek a gyermekünk beszédfejlődésének elősegítésében. Bambusz kistányér, szívószál, tojástartó, flakonok, magvak, kupakok, papírgurigák, papírpoharak és még megannyi mindennapos dolog került elő vendégünk tarisznyájából, amiből hamarosan látcső, fújóka, csörgő, dob, színválogató és még sok-sok érdekes játék készült a szemünk előtt. Közben a beszéd fejlődéséről és annak elősegítéséről hallhattunk praktikus tanácsokat vendégünktől. Könyveket is ajánlott Zsuzsika minden korosztálynak, egészen a babakortól az óvodás korig. Megtudhattuk mely korban milyen a jól illusztrált könyv és mire kell figyelniük a kismamáknak meséléskor, a könyvek használata során.

Természetesen a közös játék, ismerkedés, barátkozás sem maradt el. Az anyukáknak egyéni logopédiai tanácsadásra is volt lehetősége.

Köszönjük szépen vendégünknek, Egyed Tiborné Zsuzsikának hogy eljött hozzánk! Sok hasznos információt hallhattunk és az együtt munkálkodás is nagyszerű volt. A babák és anyukák örömmel vitték haza a foglalkozáson készült játékokat.

Jövő héten újból találkozunk!

Noszályné Bodnár Ágnes könyvtáros beszámolója

Feltöltő

Fel