Olvasásnépszerűsítés új formában – Szünidei mese kvíz

A vírusos időszak hatására A Művelődés Háza és Könyvtára munkájában is felértékelődött az internet nyújtotta lehetőségek feltérképezése mind a kapcsolattartásban, mind a szakmai munkában.

Könyvtárunk is feltérképezte a lehetőségeket, és a magyar mesekincs bemutatására új formát választott. A nyári szünetben három fordulós pályázatot hirdettünk meg, amelybe még bárki bekapcsolódhat, aki szereti a csodás történeteket!

Első lépésben heti rendszerességgel feltöltünk könyvtárunk honlapjára egy-egy mesét, amely az alábbi címen érhető el: http://www.bazkonyvtar.hu/spatak/hu/gyerekeknek

Második lépésben ezekből a mesékből havonta összeállítunk egy-egy rövid feladatsort, amit a Zrínyi Ilona Városi Könyvtár facebook oldaláról, illetve a könyvtár honlapjáról is le lehet tölteni. A helyesen kitöltött feladatlapok beküldői között minden hónapban kisorsolunk egy-egy szép mesekönyvet. A júniusi eredményhirdetés már megtörtént, de a júliusi és augusztusi kvízünkre még várjuk a megfejtéseket!

A könyvtárunk által meghirdetett Szünidei mese kvíz 1. fordulójában 21 helyes megfejtés érkezett, közülük sorsoltuk ki a júniusi nyertesünket.

Az első meséskönyvet Horváth Noémi nyerte Hercegkútról, aki anyukájával és kistestvérével vette át a jutalmat.

Noémi nagyon szereti a meséket, minden nap olvasni kell neki, hiszen még csak most megy első osztályba. Anyukája elmondta, hogy már ismerkednek az újabb mesékkel, amelyek a Heti mese rovatunkban megjelennek, mert az újabb fordulóban is részt szeretne venni.
Reméljük, nagyon sokan kitöltik a tesztet, és sok jó megfejtést kapunk!

Kedves olvasóinkat hétfőtől péntekig 9 és 16 óra között sok új könyvvel várjuk személyesen is könyvtárunkban!
Jó szórakozást, és sok szerencsét a pályázathoz!

Kövér Sándorné könyvtáros

Feltöltő

Fel