Első virtuális ostromhétvége!

Bár idén szokásos ostromhétvége programunk elmarad, de hogy a történelmi hagyományőrzés rajongóinak ne okozzunk csalódást, úgy határoztunk, hogy virtuális formában megrendezzük.

Na jó, ne essünk túlzásba, hiszen tíz év történéseit, emlékezetes pillanatait nem lehet egy párperces összeállításban visszaadni, de nem is ez a cél. Sokkal inkább az, hogy azok, akik már voltak korábbi ostromhétvégéken észben tartsák ezt a remek programot, akik pedig még nem, azok kedvet kapjanak és legközelebb jöjjenek el, legyenek részesei, hiszen nem mindennapi az, ami itt történik.

Egy kétnapos rendhagyó történelemórába csöppen az ideérkező, a kora újkor tárgyi kultúrája, fegyverzete és hadművészete, gasztronómiája, zenéje, tánca és nyelve egyaránt jelen van. Az ostromhétvége azon kevés történelmi fesztiválok egyike, ahol a korabeli életmód, a szokások hiteles közvetítése a cél.

Rövid képes összeállításunk az elmúlt 10 év emlékezetes pillanataiból villant fel néhányat, bízva abban, hogy 2021 júliusában ismét élőben találkozhatunk Önökkel!

MNM Rákóczi Múzeuma

Feltöltő

Fel