Szombati mesedélután Az Újbástya Rendezvénycentrumban

A Művelődés Háza és Könyvtára gyerekeknek, családoknak egyaránt felhőtlen kikapcsolódást kínáló előadásokat szervez SZÜNIDEI KÖLYÖK DÉLUTÁN címmel. A négy előadásból álló sorozatra minden szombaton 17 órától várjuk az érdeklődőket az Újbástya Rendezvénycentrum konferenciaterembe.

Program:

A Magyar Népmese Színháztól július 18-án  A kóró és a kismadár- interaktív magyar népmesét augusztus 1-én pedig  A brémai muzsikusok- interaktív mesejátékot láthatjuk.

A színház munkája során kiemelt fontosságot kap a mesék képi megjelenítése, ezért magas művészi színvonalat képviselő tervezőkkel dolgoznak. Fontos szempontjuk továbbá a hagyományok bemutatása is. A mesejátékok zenei világát élő kísérettel biztosítják, autentikus hangszerekkel.

A Holló Együttestől július 25-én Weöres Sándor – Varázsének c. Jelmezes, interaktív gyermekkoncertjét és augusztus 8-án Vásárfia c. jelmezes, zenés gyermekműsort hallhatjuk.

Az együttes 1984-ben szerezte meg a hivatásos előadó-művészi engedélyét (ORI). 30 év alatt, 12 gyerekeknek és felnőtteknek szóló albumot jelentetett meg. Számos szereplését rögzítette a Magyar Rádió és Televízió. A szekszárdi Német Színházzal közösen több német-magyar nyelvű gyerekműsort is bemutatott. Eddig megtartott koncertek száma közel 5000 volt. A Holló együttes több magas rangú kitüntetésben részesült. Dalaikban jelen van a magyar és környező nemzetek népzenéje is.

Nagy szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket!

Kérjük, a részvételi szándékot előre jelezni az 513-151-es telefonszámon, vagy a helyszínen.

Kurucz Tamás, népművelő

Feltöltő

Fel