Polgárőr Regionális Szakmai Napot tartottak Sárospatakon

Országos Polgárőr Szövetség Regionális Szakmai Napját június 25-én tartották meg, Sárospatakon.

A szakmai programon Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye képviseltette magát. A szakmai napon értékelték a polgárőrség munkáját a pandémia idején, és elismeréseket adtak át.

Aros János, – korábbi Polgárőr Város díjas – Sárospatak város polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy az önzetlen munkájukkal számtalan alkalommal bizonyították már a polgárőrök, hogy nagy szükség van rájuk. Fontos a szerepük a bűnmegelőzésben, a rendezvény biztosításában és rájuk valóban lehet számítani bármilyen havaria helyzet idején.

Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő többek között arról beszélt, hogy köszönet és tisztelet jár a polgárőrség minden tagjának, akik mindennapjaink nyugalmát töretlen elhivatottsággal védik immár több mint 25 éve!
Szolgálatuk a járvány idején is fontos segítség volt mindannyiunknak. A Kormány kiemelt stratégiai partnerként tekint a polgárőrökre, ezért munkájukat évente több mint 1 milliárd forint költségvetési támogatással is igyekszik hatékonyabbá tenni.

Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke szerint a több mint két évtizedes munkával helytálltak a polgárőrök, bizonyították, hogy a mindennapokban van kire számítaniuk az embereknek.

A Regionális Szakmai Nap részeként számos elismerést adtak át. Többek között díjat vehetett át Klima János, a Sárospataki Polgárőr Egyesület parancsnoka, járási koordinátor Országos Rendőrfőkapitányi jutalomban részesült.

Feltöltő

Fel