Hat nap: 2205 látogató a Rákóczi Múzeumban

2020. június 20-án nyitotta újra kapuit az MNM Rákóczi Múzeuma. Már az első nap nagyon sokan érkeztek a történelmi emlékhelyre, 401 belépőjegyet vásároltak. Az első három családot köszöntötték is,  akik közül kettő Budapestről, egyikük Sopronból érkezett. Mindez jól mutatja, hogy a vár látogatói az egész ország területéről érkeznek.

Az első héten megindultak a csoportok is, bár meghatározóan a családi turizmus a jellemző. Lassan két évtizede, hogy az MNM Rákóczi Múzeuma látogatottságában a családok jelentik a látogatók döntő többségét. Megérkezett az első kirándulóhajó is Szlovákiából  és már felkerekedtek a családok is a Felvidékről.

Június 23-tól minden kiállítás újra látogatható. Nagy örömmel tapasztalják, hogy a Rákóczi kiállítás és a Vörös-torony mellett népszerű az Ágyúöntő műhely, a Kazamata, az időszaki „A Rákócziak” és a Szőlészeti kiállítás is.

Bízunk abban, hogy a lendületes kezdés után július és augusztusban is sokan választják a Rákóczi-várat úti céljuknak. A bejelentkezések alapján sok látogatóra számítunk az őszi hónapokban is.

Tamás Edit

Fotók: Szabó Eszter

Feltöltő

Fel