A Tengerszem megközelítése Sárospatak felől július első heteiben – tájékoztatás

Információk a Tengerszemre kirándulók számára!

A 37. számú főúttól a Ciróka pihenőig jelenleg út- és kerékpárút építés zajlik. Kérjük, hogy az útépítés ideje alatt fokozott figyelemmel, nagyon óvatosan közlekedjenek. Ezen a héten (2020. június 29-ig) még a Botkői Pihenőparkban lehet parkolni, a parkba történő behajtáskor vegyék figyelembe az épülő padkákat, munkaárkokat, lehetőség szerint ne tegyünk kárt az épülő műtárgyakban, de vigyázzunk az autónkra és a saját testi épségünkre!

A Tengerszem megközelítésére a Botkőtől az épülő út melletti sávot válasszuk. Az erdőből kiérve a szőlők között északi irányba vezető úton közelítsük a hegy tetejét, amit a kilátó, mint tájékozódási pont, jól mutat. Kövessük a földút irányát és a szerpentinen vagy a rövidebb bozótösvényen, meredek terepen elérjük a tölgyerdő szélét, ahonnan már tábla igazítja útba a túrázót. Köszönjük megértésüket!

Július első hetétől a Botkőn történő parkolás is nehézségekbe ütközik, hiszen az útépítés eléri a 37. számú főút csomópontját, így kb. 2 hétig nem lehet itt sem parkolni. Erre az időszakra javasoljuk a Malomkőgyár úton történő parkolást, a Weinberg Kft. tulajdonosai partnerek abban, hogy erre az időszakra lehetőséget biztosítsanak a parkolásra! Köszönjük az együttműködésüket! Ha az út elkészül, akkor teljesen megváltozik a közlekedési, parkolási rend, amiről időben adunk tájékoztatást.

Feltöltő

Fel