Augusztus 29-én rajtol a Tour de Hongrie

Biztosan érkezik World Tour-csapat a nyári időszakban Sárospatakra. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) május 19-én kihirdette a koronavírus-járvány miatt átdolgozott idei versenynaptárát, amelyben augusztus 29-től szeptember 2-ig szerepel a Tour de Hongrie.

Az eredetileg is ötnaposra tervezett magyar körverseny így egy napon rajtol a világ legrangosabb viadalával, a Tour de France-szal. A Tour de Hongrie-ra eredetileg május 13. és 17. között került volna sor.

Eisenkrammer Károly, a szervezőbizottság elnöke elmondta, a Tour de France első öt napjával párhuzamosan fut majd a Tour de Hongrie, erről előzetesen egyeztettek a francia háromhetest rendező ASO-val, és a tervek szerint az Eurosporton is lesz adásideje a hazai viadalnak.

A sportvezető szerint ez volt a legjobbnak tartott dátum az UCI módosított versenynaptárában. Egyúttal kiemelte, a már kihirdetett partnervárosokkal tervezik az együttműködést, ám mivel számítanak a világjárvánnyal kapcsolatos korlátozások enyhítésére és arra, hogy nézők részvételével rendezhetik a viadalt, így a szombaton rajtoló és szerdán végződő verseny első két napjára szeretnék inkább időzíteni az eredetileg a viadal végére kitűzött hegyi szakaszokat. Erről most, a dátum birtokában kezdhetnek hivatalos tárgyalásokat a városokkal.

Nem marad világklasszis csapat nélkül a Tour de Hongrie

A tavaly győztes Krists Neilands csapata, az Israel Start-Up Nation az első World Tour-csapat, amelyik bejelentette, hogy indul az új időpontra helyezett magyar körversenyen, a Tour de Hongrie-n. Az Israel Start-Up Nation a megszűnt orosz csapat, a Katusha licencét vette át, és az idei szezontól versenyeznek a legmagasabb szinten, olyan bringásokkal a soraikban, mint a Tour de France összetett hatodik Dan Martin, a 11 Tour-szakaszt nyerő André Greipel és a 2019-es Tour de Hongrie győztese, a lett Krists Neilands.

Aros János, a Tour de Hongrie harmadik versenynapjának házigazdájaként üdvözölte a bejelentést. Ahogy fogalmazott, Sárospatak az eredeti és a vírus miatt megváltoztatott időpontban is örömmel várja a csapatokat és a nézőket egyaránt. A polgármester emlékeztetett, sűrű lesz a programok kínálata augusztus 15-től a városban, hiszen ekkor kezdődik a 29. Zempléni Fesztivál és néhány nagykoncert is várja majd a vendégeket.

A Tour de Hongrie eredetileg tervezett útvonala
1. szakasz: Debrecen-Hajdúszoboszló, 174 km
2. szakasz: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
3. szakasz: Sárospatak-Kazincbarcika, 171 km
4. szakasz: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 178 km
5. szakasz: Esztergom-Esztergom, 156 km

Forrás: MTI

Feltöltő

Fel