Pünkösdi ünnepkör a reformátusoknál

Szeretnénk, ha istentiszteleteink és bibliaóráink rendje visszatérhetne a megszokott keretek közé. Mégis, egy átmeneti időre bizonyos gyülekezeti alkalmak nem a Lorántffy teremben, hanem a nagyobb légterű templomban lesznek – közölte lapunkkal Dr. Fodor Ferenc.

Ennek megfelelően pünkösd hetében összejöveteleket az alábbi rend szerint tartják:

  • Május 25. hétfő 17 órakor – Bűnbánati istentisztelet a Templomban
  • Május 26. kedd 17 órakor – Bűnbánati istentisztelet a Templomban
  • Május 27. szerda 17 órakor – Bűnbánati istentisztelet a Templomban
  • Május 28. csütörtök 17 órakor – Bűnbánati istentisztelet a Templomban, az istentisztelet után a Nőszövetség összejövetelére kerül sor a Lorántffy teremben
  • Május 29. péntek 17 órakor – Bűnbánati istentisztelet a Templomban
  • Május 30. szombat 17 órakor – Bűnbánati istentisztelet a Templomban
  • Május 31-én, pünkösd vasárnapján és pünkösd hétfőjén a szokásos istentiszteleti rend szerint lesznek alkalmaink. Az úrvacsoraosztás ezúttal külön kehellyel történik.

Minderről részletesebben az aktív felületre felületre kattintva tájékozódhat.

A nagytiszteletű úr azt közölte, kérik mindenkitől, hogy  csak a közös háztartásban élők üljenek egymás mellett, egyébként pedig a padsorokban tartsanak távolságot egymástól. Minden második padsort lezárták, segítve ezzel a távolság tartását. Továbbra is tartsuk be a járvánnyal kapcsolatos egészségügyi előírásokat – hívta fel a figyelmet Dr. Fodor Ferenc.

Mivel az oktatás az iskolaépületekben is szünetel, a gyermek istentiszteletek tartását egyelőre elhagyják. A konfirmációs anyaggal a járvány elterjedése előtt végeztek, a hátralévő időt a káté kérdések begyakorlására alkalmas, ezért kérték a szülőket, hogy rendelkezésükre bocsátott anyaggal ezt odahaza tegyék meg, s tanítsák, gyakorolják gyermekeikkel.

 

Feltöltő

Fel