Átadták a felújított görögkatolikus parókiát

Megszentelték a Sárospataki Görögkatolikus Egyházközség felújított parókiáját. Május 23-án ünnepélyes keretek között vehette birtokba az épületet Páll Miklós, parókus.

Páll Miklós élete során ez már a harmadik parókia felújítás volt. Kezdetben Kány, majd Tolcsva, 2017-től Sárospatak görögkatolikus közösségét szolgálja. A parókus lapunknak azt mondta, sokaknak kell hálát mondania. Mikor megkezdte a munkát Sárospatakon egyértelművé vált, hogy szükséges a parókia felújítása, a források keresése azonban időbe került. Egészen napjainkig Sárospatak Város Önkormányzata biztosítja a szolgálati lakást Páll Miklós számára, ahhoz hogy zökkenőmentesen tudja ellátni szolgálatát. 2019-ban már a tervezés, 2020 év elején a kivitelezés kezdődhetett el, míg májusban már Orosz Atanáz püspök szentelte meg az épületet.

A miskolci egyházmegye püspöke az ünnepi alkalommal arról beszélt, hogy fontos állomáshoz érkeztek az épület átadásával, mert most a koronavírus járvány miatt újult erővel fordulnak a hívők felé. A püspök kiemelte, hogy a járvány időszaka rávilágított arra, hogy szükséges az egyházban is a megújulás, a fiatalítás, hiszen a 65 év felettieket érintő korlátozás az egyházi életre is hatással volt. Úgy látja, a megújult parókia is üzenet arra, elérkezett a görögkatolikus egyház számára is a megújulás, a fiatalok felé fordulás megerősítésének az ideje.

 

 

Feltöltő

Fel