Május 18-tól módosul a Sárospataki fogorvosi alapellátás rendje

Kedves Betegeink!

2020 május 18-tól módosul a Sárospataki fogorvosi alapellátás rendje.

Valamennyi körzet fogorvosa a korábbi rendelési idejében látja el a körzetéhez tartozó betegek fogászati ellátását. A rendelési időkről a tájékoztató megtalálható Sárospatak Város Rendelőintézetének honlapján.

Továbbá 2020. május 19-től a Bodog-Dentál Kft. keretében újraindul a fogszabályozás.

Fogászati ellátás során beteget fogadni továbbra is kizárólag csak telefonon előzetesen egyeztetett időponttal lehet. Az előzetes telefonos konzultáció keretében általános és COVID-19 triázsolás szükséges, egyrészt az orvosi beavatkozás szükségességének, módjának meghatározására, illetve a COVID-19 gyanújának kizárása érdekében.

Amennyiben a magas testhőmérséklet, a beteg légúti panaszai és tünetei vagy a kérdőív alapján magas COVID kockázat valószínűsíthető, az eljárásrendnek megfelelően csak sürgősségi beavatkozás végezhető, minden más beavatkozást lehetőség szerint el kell halasztani és beteget a háziorvosához kell irányítani. COVID gyanús személyeknél tervezett beavatkozásra csak COVID PCR negatív eredmény birtokában kerülhet sor.

A betegnek a kezelések kivételével folyamatosan szájmaszkot kell viselnie. Az időpontok kiosztását úgy kell ütemezni, hogy két betegfogadás között legalább 20 perc legyen (a tervezett beavatkozástól függően egyes betegeknél ez jóval több is lehet).

Az egészségügyi szolgáltatónak és a betegeknek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az egyeztetett időpontok megtartására, a várókban töltött idő és személyek számának minimalizálására.

A belépéskor a beléptető személyzet néhány kérdést tesz fel a beérkező betegeknek, illetve testhőmérséklet ellenőrzés is történik mind a betegek, mind a kísérők esetében. A Rendelőintézet épületébe egyszerre csak egy beteg, illetve szükség esetén 1 kísérő léphet be (gyermek, gondnokság alatt álló, önmagát ellátni korlátozottan képes személy (pl: nagyon idős beteg esetén). A Rendelőintézetben kihelyezett kézfertőtlenítő pontnál továbbra is szakszemélyzet segíti a kézfertőtlenítés elvégzését.

A veszélyhelyzetre való tekintettel a fenti szabályok módosulhatnak, melyekről folyamatos tájékoztatást nyújtunk.

A koronavírus fertőzésről folyamatosan frissülő hiteles információkról a koronavirus.gov.hu vagy a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján lehet tájékozódni: nnk.gov.hu

Közösen, a szabályok folyamatos betartásával, egymásra figyelve tudunk azért a legtöbbet tenni, hogy megóvjuk magunkat és szeretteinket a fertőzés veszélyétől.

Vigyázzunk egymásra!

Sárospatak Fogorvosai

 

Feltöltő

Fel