Tájékoztató az előrefizetős áramszolgáltatásról

Megszűnt az a vállalkozás Sárospatakon, ahol a fogyasztók az előrefizetős módszerben tudták áramfogyasztásukat biztosítani. Segítünk az ügyintézésben.

Május elsejétől szüntette meg tevékenységét a hírlapárusító vállalkozás, ahol többek között az előrefizetős rendszerben lehetett a családoknak áramfogyasztásukat biztosítani, a szükséges összeget feltölteni.

Ugyan a cégek ilyen irányú működésére az önkormányzatnak nincs ráhatása, a Polgármesteri Hivatal a Gondozási Központon igyekszik segíteni az érintett lakosokat.

Ameddig az áramszolgáltató nem szerződik új helyi vállalkozással az előrefizetős rendszer ügyintézésére a lakosság a következőket teheti meg.

Az áramszolgáltató Sárospatak Bláthy Ottó utcai (vagy Sátoraljaújhelyben a kishatár melletti központjában) kérhetnek csekket vagy vehetnek el csekket a bejáratnál kihelyezett tartóból az előrefizetős áram díjfizetésére. A csekket a kívánt összegben a Postán kell befizetni, majd a 06 46 535-535 -ös telefonszámon kell a csekken lévő azonosítót bediktálni, ezzel igazolva a fogyasztási helyet és a befizetés tényét, összegét. A hívást követően az áramszolgáltató központja aktiválja az előrefizetős fogyasztót.

Mit kell tudni az előrefizetős szolgáltatásról?

Az előrefizetős mérő ugyanúgy méri az elfogyasztott áramot, mint a hagyományos típusok, azonban a fogyasztást előre ki kell fizetni. Működése hasonló a feltöltő kártyás mobiltelefonokéhoz, ahogy ott sem enged a rendszer több kimenő hívást a feltöltött összeg elfogyása után, a készülék itt is kikapcsolhatja az áramot. Emiatt fontos a még hátralévő áram mennyiséget a mérő kijelzőjén figyelemmel követni, és az újabb feltöltést időben elvégezni.

 

Feltöltő

Fel