Veszélyhelyzetben is épül a Herceg utca

Folyamatos a munkavégzés a Herceg Ferenc utcában, igaz volt két hét, amikor az eső miatt nem tudtak ütemterv szerint haladni.

Mint ismert Sárospatak város Önkormányzata a nyertes „Kerékpárosbarát fenntartható közlekedésfejlesztés Sárospatakon” című pályázatával a Herceg utcát alakítja át. A munkaterületet januárban adták át, a kivitelező pedig megkezdte a munkákat. A Herceg utca környékén lakóingatlanok is vannak, így azok megközelíthetősége miatt három szakaszban valósul meg az építkezés. Jelenleg az első szakasz munkálatai zajlanak. A kivitelező lapunknak azt mondta, körülbelül két hét kiesésük volt az esős időjárás miatt, egyébként rendben haladnak. Az utca elején található híd nincs olyan jó állapotban, ahogy arra a tervezők számítottak, így most megerősítik a szerkezetet. A földmunkákkal nagyon óvatosnak kell lenniük, nehogy bármely távközlési vagy egyéb közmű vezetéket elszakítsák.

Jelenleg nagy terhet ró mindannyiunkra a koronavírus-járvány miatti védekezési feladatok ellátása, de mint önkormányzat a folyamatban lévő pályázatainkra is figyelnünk kell – mondta Aros János. Így jelenleg is zajlik a Tengerszem fejlesztése, rendben halad a szennyvízberuházás, a zöld város program és a Herceg utca építése is. A polgármester emlékeztetett, sajnos alapozás nélkül készült annak idején ez az utca, így évente javítani kellett. 2-3 millióba került minden éven az utca kátyúzása. A nyertes pályázatból új alapot kap a teljes szakasz, megoldódik a csapadékvíz elvezetése, új kerékpársáv lesz, új járda épül és minden szükséges közmű áthelyezése, átépítése megtörténik. Köszönet a kivitelezőnek, hogy nagy odafigyeléssel dolgoznak és köszönet a lakosságnak a türelemért – mondat Aros János. Igaz, most jóval kevesebb a járműforgalom.

Aros János hozzátette, az út építése és a hozzá kapcsolódó fejlesztések több mint 500 millió forintból valósulnak meg. Sárospatakon idén még további útfelújítások várhatók, egyelőre nincs szó a tervezett beruházások halasztásáról, így teljes egészében közel 700 millió forintot tesz majd ki a 2020-as útfelújítás a városban.

Feltöltő

Fel