Változás a terhesgondozásban

 Kedves Várandósok  és  Gondozottaink!

Sárospatak Város Rendelőintézetében 2020. március 30-tól változik a szülészet-nőgyógyászati szakellátás és terhes gondozás eljárás rendje.

Ezen időponttól a sürgősségi szülész-nőgyógyászati szakorvosi vizsgálatok, az NST és Ultrahang vizsgálat kizárólag a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban történnek.

Ultrahang vizsgálatra és GBS szűrésre az időpontot minden várandós kismama magának kell hogy kérjen. Akinek nincs lehetősége kérje meg a területileg illetékes védőnőjét, hogy segítsen ebben. Felhívjuk minden várandós kismama és gondozott figyelmét arra, hogy a kórház épületébe csak szájmaszkban és gumikesztyűben lehet belépni.

NST vizsgálatra minden várandósnak, a területileg illetékes védőnője kér időpontot, a várandóssal történt egyeztetést követően.

A várandósok és gondozottak probléma, kérdés, szükséges vizsgálatok ügyében kizárólag telefonon és elektronikusan érdeklődjenek a területileg illetékes védőnőnél.

Ne menjünk a tanácsadóba, csak abban az esetben, ha ezt a védője kéri.

A védőnők telefonon értesítik azokat a kismamákat és kisgyermekes anyukákat, akik esetében kötelező és nem halasztható vizsgálatokra van szükség!

A veszélyhelyzetre való tekintettel a fenti szabályok módosulhatnak, további korlátozások vezethetők be, melyekről folyamatos tájékoztatást nyújtunk.

Közösen, a szabályok folyamatos betartásával, egymásra figyelve tudunk azért a legtöbbet tenni, hogy megóvjuk magunkat és szeretteinket a fertőzés veszélyétől.

Vigyázzunk egymásra!

Sárospatak Védőnői

Feltöltő

Fel