Folyamatosan biztosított az élelmiszerellátás Sárospatakon és térségében

Óriási rohamon vannak túl a hazai üzletek, a nagykereskedések is napokra szinte megbénultak. A lakosság pánikszerű felvásárlásba kezdett a koronavírus-járvány miatt, e miatt egyes termékek egyik napról a másikra elérhetetlenné váltak.

Az első napokban  egy számunkra egészen meglepő helyzet alakult ki, egy olyan felvásárlási hullámot tapasztaltunk öt, hat napon át, amire korábban még sosem volt példa. Gyakorlatilag mindenféle terméket, de főleg a tartós élelmiszereket vásárolta a lakosság. Ennek a hullámnak most már vége van, március 23-ra már egyértelműen azt mondhatjuk ki, hogy a nyugodt szokásos forgalom van most már az üzletekben – mondta érdeklődésünkre Valler Zoltán.
A Kispatak-2000 Ker. Kft. ügyvezetője a részletekről azt mondta, a tartós élelmiszerek az olaj, liszt, cukor és a konzervek kerültek a felvásárlási láz középpontjába, de bizonyos esetekben átmenetileg a húsok és az élesztők is hiánytermékké váltak. Mostanra a termékek 99 %-a folyamatosan rendelkezésre áll – hangsúlyozta az ügyvezető.

Jelenleg a cég raktárában körülbelül hatezer raklapnyi élelmiszert tárolnak. Májkrémtől lisztig, citromlétől csokoládéig, mosószertől kezdve a tejfölig mindenféle áru rendelkezésre áll. Lisztből, cukorból, és WC papírból is több raklappal van készleten.

A termékek ellátása folyamatos, így teljes biztonsággal azt tudom mondani, hogy minden áru a szokásos módon lesz, nem csak egy hét múlva, hanem egy hónap  múlva is, tehát semmilyen indok nincs, hogy bárki elkezdjen felhalmozni bármilyen élelmiszert is – emelte ki Valler Zoltán.

Sárospatak központtal a Kispatak-2000 Ker. Kft. nagyjából 50 kilométeres sugarú körben lát el üzleteket és a közétkeztetésben résztvevő konyhákat. Több mint 220 munkatársuk váltott műszakban, a nap 24 órájában azon dolgozik, hogy semmilyen termékből ne legyen hiány a következőkben sem.

Valler Zoltán köszönetét fejezte ki munkatársainak és valamennyi kereskedelmi dolgozónak azért, hogy helyt álltak az elmúlt napokban és bírják a koronavírus-járvány miatti feszültebb helyzetben is a lakosság kiszolgálását. Az ügyvezető azt is elmondta, üzleteikben a pénztáraknál a személyek közötti távolság betartására segédvonalakat helyeztek el, a vásárlóktól azt kérték, lehetőleg bankkártyával fizessenek.

 

 

 

 

Feltöltő

Fel