Önkéntesek, családok és a Művházasok is szájmaszkot varrnak

Sárospatakon ismét megmutatkozik az összefogás ereje. Az elmúlt napokban tucatnyian kezdtek el otthonukban szájmaszkokat készíteni.

Lakossági kezdeményezésre többen is belefogtak a szájmaszkok készítésébe a városban: nyugdíjasok, hobbi varrók, valamennyien, akiknek lehetőségük adódott maszk készítésére. Az önkéntesek nem csak saját maguknak és családjuknak, hanem a városi intézményekben és más cégekben, közszolgáltatásban dolgozóknak készítik a maszkokat.

Ehhez az egyre népesebb közösséghez sorolhatjuk A Művelődés Háza és Könyvtára munkatársait is. Csatlósné Komáromi Katalin elmondta, miután a veszélyhelyzetben egy ideig nem tudnak programokat, rendezvényeket megtartani úgy döntöttek: a meglévő kapacitásukat szájmaszkok készítésére is fordítják. A munkatársak a meglévő varrógépeket üzembe állították, az alapanyagokat kiegészítették és megkezdték a maszkok készítését. Számos más önkormányzati intézménynek is – köztük a Kommunális Szervezetnek – juttattak a maszkokból, de a Hegyalja Televízió szerkesztőségének is átadtak több darabot. Az elkészült mennyiséget a beérkezett igények alapján adják át az érintetteknek. Az igazgatónő hangsúlyozta, ameddig az alapanyag készlet engedi, folyamatosan készítik a szájmaszkokat.

Köszönet valamennyi maszkot készítő lakosnak!

Feltöltő

Fel