1300 új növény: fák és cserjék ültetése kezdődhet a városban

Platánfák, túlkoros örökzöldek és rengeteg más növény is érkezett Sárospatakra. 1300 darab és több mint 100 különböző fajta az a növényállomány, amelynek a kiültetését megkezdheti a Kommunális Szervezet.

A 2019-es Start munkaprogramban tervezte a város, hogy az elöregedett növényzetet a közterületeken lecseréli. Miután a beszállító csak december elejére tudta volna teljesíteni a rendelést, kérték a kiszállítás tavaszra történő halasztását. Ennek a folyamatnak a részeként a napokban érkezett meg patakra az első teherautó, amely 1000 db új növényt hozott a városnak.

dr. Farkas Szabolcs, a Kommunális Szervezet igazgatója lapunknak azt mondta, harminc éve nem volt lehetőség ekkora mértékű ültetési program megvalósítására. Valamivel több mint 8 millió forint értékben tudtak különböző növényeket vásárolni, melyeket tervezetten ültetnek ki a következő hetekben. Sok esetben az elöregedett fák kivágását követően ültetik be az újakat, míg általánosságban az előre megtervezett ültetési tervet követik majd. A főkertész előre felmérte azon területek, ahová az új növények kerülnek a következőkben.

A Kommunális Szervezet igazgatója azt is elmondta, a tavasz ideális az ültetéshez, a koronavírus-járvány azonban kevésbé, ezért a Kommunális Szervezet dolgozói most nem csak a növényekre fognak vigyázni az ültetés során, hanem saját egészségükre is kiemelt figyelmet fordítanak majd.

Feltöltő

Fel