Tájékoztató a Carolina Óvoda és Bölcsőde működéséről

A koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állt fel, az oktatási munkacsoport első javaslata nyomán hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában.
Az oktatási akciócsoportot Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár vezeti. Ezen akciócsoport első javaslata nyomán hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket. Orbán Viktor kifejtette: március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe. Tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igényelnek személyes jelenlétet. Ez új módszertanokat is igényel. A módszertani ajánlásokat az oktatási államtitkár a jövő héten teszi közzé.
Ennek értelmében a tanulók nem mehetnek az iskolába. Az igazgatóknak viszont be kell menniük. A tanároknak is folytatni kell az oktatást, de digitális eszközökkel – ismertette.
Az érettségire is fel tudnak készülni a diákok – mondta Orbán Viktor, hozzátéve: jó eséllyel a szokott rendben meg tudják tartani az érettségi vizsgákat.
A miniszterelnök azt mondta, ha kell – ahol szükséges – kiscsoportos gyermekmegőrzést is tudnak biztosítani. Ugyanakkor hozzátette: jobb lenne, ha a gyermekek otthon maradnának.

Orbán Viktor azt kérte, a gyermekekre ne a nagyszülők vigyázzanak. Felhívta a figyelmet, hogy a fiatalokat nem veszélyezteti a koronavírus-járvány. Szüleik, nagyszüleik viszont komoly bajba, akár életveszélyes állapotba is kerülhetnek. “Vigyázzunk szüleinkre, vigyázzunk nagyszüleinkre, vigyázzunk egymásra” – fogalmazott a kormányfő.
Carolina Óvoda és Bölcsőde

 
Sárospatak polgármestere a gyermekek,dolgozók és Sárospatak teljes lakossága érdekében z önkormányzat által üzemeltetett óvoda és bölcsőde működéséről március 14-én tartott egyeztetést. Aros János a részletekről elmondta: mivel a kormányrendelet egyelőre nem tartalmaz óvodákra vonatkozó kötelezettségeket igyekeztek olyan döntést hozni, ami az egészség megóvása érdekében történik, de nem lehetetleníti el a dolgozó szülőket sem.
Orbán Viktor miniszterelnök úr március 13-i bejelentése alapján a lakosság egészségének megőrzésé érdekében az önkormányzat által fenntartott óvoda és bölcsőde vonatkozásában az alábbi intézkedéseket hozta meg a fenntartó képviseletében Aros János:
A Carolina Óvoda és Bőcsödében az újabb központi utasításig ügyeleti rendszert tartanak.

Az óvodában és bölcsődében csak egészséges gyerekeket fogadnak.

A napközben észlelt betegség esetén azonnal értesítik a szülőket és kérik a gyermek otthon történő ápolását.

Betegségből visszatért gyereket csak orvosi igazolással fogadnak vissza az óvodába.

Azokat a gyerekeket, akiknek valamelyik szülője otthon tartózkodik, nem fogadják.

Nem fogadják azokat a gyerekeket sem, akiknek közeli hozzátartozója két héten belül külföldről jött haza.

A gyerekeket a szülők csak a bejáratig kísérhetik, onnan az óvoda pedagógusok kísérik a csoportszobába.

Az épületben a megszokottnál kisebb létszámú csoportokban foglalkoznak a gyerekekkel.

A csoportszobákban és a közös helyiségekben óránkénti fertőtlenítés kötelező.

A halmozottan hátrányos gyerekek kötelező étkeztetése a szünidei gyakorlatnak megfelelően fog történni.

Sárospatak polgármestere azt kéri az érintettektől, hogy felelősséggel vegyék tudomásul az intézkedéseket egyúttal megértését köszöni a lakosságnak, hiszen a jelenlegi helyzetben a gyerekek és valamennyi Sárospataki lakos egészsége a legfontosabb.

Feltöltő

Fel