Téglás Botond II. helyezést ért el a Danubia Talents Nemzetközi Zenei Versenyen, Bécsben

A Danubia Talents Nemzetközi Zenei Verseny 2020. február 26-27-én került megrendezésre, melyen a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendéke, Téglás Botond is részt vett.

Az osztrák-magyar szervezésű verseny helyszíne Bécsben, a Collegium Hungaricum koncerttermében volt, ahol a 48 induló és 8 korcsoportos versenyző közül Botond II. helyezést kapott hegedűjátékával. A 4 tagú – japán, osztrák, magyar művészekből álló – szakmai zsűri 100 pontból 92 pontra értékelte a 9 éves sárospataki kisdiák produkcióját, melynek fő műsorszáma a kötelező előválogatós darabok bemutatása után F. Seitz: G-dúr hegedűversenyének előadása volt.

A nemzetközi versenyen többek között Brazíliából, Lengyelországból, Németországból, Tajvanból, Ausztriából és Magyarországról érkező versenyzők léptek fel.

Téglás Botond felkészítő tanára Varjas Csabáné. A sárospataki ifjú zenei tehetség a hazai versenyek és fellépések mellett 2020. márciusában Angliában lép fel a március 15-i magyar szervezésű ünnepi műsoron és 2020. tavaszán sikeres előválogató után Düsseldorfba van meghívása az International Anton Rubinstein VIOLIN Competition-ra.

 

Feltöltő

Fel