Báloztak a Bodrog Néptáncegyüttes tagjai

Az elmúlt hétvégén A Művelődés Háza és Könyvtára, a Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozathoz  kapcsolódott programjaival. Ezek között került megrendezésre a Bodrog Bál is. 

Már hagyományosnak tekinthető, hogy a Bodrog Néptáncegyüttes az említett rendezvénysorozat keretében tartja bálját, amely nem egy hagyományos támogatói bál, hiszen ennek egy célja van: a táncosok a próbai munkán és a fellépéseken kívül is találkozzanak, ezektől eltérő formában együtt szórakozzanak, ezzel is erősítve a közösséget. Természetesen ilyenkor várják a szülőket, barátokat, többen most is eljöttek az Újbástyában megtartott rendezvényre. A bál jó hangulatban telt, a közösen elfogyasztott vacsora után tombolával és természetesen tánccal töltötték az időt az együttes tagjai hajnalig.


Szükség van az ilyen szórakozási alkalmakra is, hiszen a táncosok és az együttes vezetői – Darmos Éva és Darmos István – rengeteg energiát és munkát fektetnek abba, hogy a műsoraikon magas színvonalon mutassák be a magyar néptáncokat. Ezt az is mutatja, hogy a csoportnak 2019-ben 70 próbája, mintegy 35 fellépése volt, 4 alkalommal vendégszerepeltek határainkon túl – kétszer Erdélyben, valamint Lengyelországban és Csehországban -, s ezek mellett táncházakban, táborban  és tehetséggondozó programban vettek részt.

A bál szervezői köszönetet mondanak mindazoknak, akik tombolatárgyak felajánlásával, vagy bármi más módon segítették a rendezvényt.

Feltöltő

Fel